Liselilerden bilim olimpiyatlarında başarı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK), "Uluslararası Bilim Olimpiyatları"na hazırlanan öğrenciler, Türkiye'yi başarıyla temsil etmeyi sürdürüyor.

Haberler 30.07.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜBTAKtan yaplan açklamaya göre, bu ay randa 29. Uluslararas Biyoloji Olimpiyat, çekya ve Slovakyada 50. Uluslararas Kimya Olimpiyat ve talyada 5. Akdeniz Matematik Olimpiyat düzenlendi.

rann bakenti Tahrandaki 29. Uluslararas Biyoloji Olimpiyatnda, 71 ülke ve 261 katlmc yart. Türkiyeyi temsilen yarmaya katlan Erzurum brahim Hakk Fen Lisesi örencisi smail Hakk Dur altn, Pursaklar Fen Lisesinden Fatih brahim Özlügedik gümü, anlurfa Saraç lgi Okullarndan Muhammet Üsame Avc ve Ankara Fen Lisesinden Birnur Sinem Karaolan bronz madalya kazand.

çekya ve Slovakyada organize edilen 50. Uluslararas Kimya Olimpiyatna, 82 ülke ve 324 yarmac katlm salad. zmir Fen Lisesinden Ceylan Ceylan altn, yine zmir Fen Lisesinden Batuhan Apa ve Tekirda Ebru Nayim Fen Lisesinden Yua Can Dinç ile stanbul hlas Marmara Evleri Fen Lisesinden Emre Klç bronz madalya kazanarak yurda döndü.

talyann bakenti Romada düzenlenen 5. Akdeniz Matematik Olimpiyatna ise Türkiye ilk kez katld. Olimpiyatta Türkiyeyi temsilen stanbul Lisesinden lker Can çiçek ve Mehmed Selahaddin entop, zmir-Buca nci Özer Trnakl Fen Lisesinden rem Nur çevikcan, stanbul Özel Bahçeehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Aybeniz Yamur Temirtan yer ald takm yart.

Türk takm, 5. Akdeniz Matematik Olimpiyat ülke sralamasnda 3üncü olarak ülkeye bronz madalya kazandrd.

Ana Sayfaya Git