Liselilerin dayanışması

Köy okullarındaki kara tahtaları söküp, kendilerinin yaptığı beyaz tahtalarla değiştirildiler.

Haberler 06.03.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda lise örencileri tarafndan Yaayan Okul Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamnda örenciler kendi el becerileri ile yaptklar beyaz tahtalar, köy okullarndaki kara tahtalarla deitirmeye balad.

Diyarbakrda resmi ve özel okullar arasndaki etkileimi olumlu yönde arttrmak, okullar aras sosyal ve kültürel etkileimi arttrmak, i birliine dayal örnek bir model ortaya çkarmak amacyla Kayapnar ilçesindeki Gaziler Anadolu Lisesi ile özel bir kolej arasnda proje gerçekletirildi. Yaayan Okul Projesi kapsamnda, köy okullarnn eksikliklerinin giderilmesi, okul bahçesindeki peyzaj ve tasarmlarnn yaplmas, aaçlandrlmas, ekolojik okul bahçelerinin oluturulmas, çevrenin yararlanabilecei alanlar haline getirilmesi hedeflendi. Bu kapsamda bir arala gelen iki okulun örencileri kendi el becerileri ile beyaz tahta yapmaya balad. Örencilerin kendileri tarafndan yaplan beyaz tahtalar, köy okullarndaki kara tahtalarla deitirildi.

Amacmz örencileri sosyalletirmek

Yaplan proje hakknda bilgi veren kolej müdür yardmcs Necat Daaçar, hem devlet hem de özel okullarn bir araya gelerek oluturduu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Daaçar, Bu proje kapsamnda Kayapnar Gaziler Anadolu Lisesi ile kolejimizin örencilerinin bir araya gelerek çalma yaptklar bir proje sunuluyor. Bu projede köy okullarnn geçmite kullanlan kara tahtalarnn günümüz artlarna uydurularak beyaz tahtaya dönüümlerini salyoruz. Her iki okul örencilerinin bir arada çalarak sosyallemelerini salyoruz dedi.

Köy okullarnda örencilere hediye ediyoruz

Kolejin 11inci snf örencisi Hüsnü Sulucan ise köy okullarn yenilemek amaçl proje yaptklarn söyledi. Sulucan, Bu proje kapsamnda köy okullarndaki kara tahtalar kaldryoruz yerine günümüz artlarna uygun beyaz tahta yapyoruz ve okullara götürüp montajn yapyoruz, örencilere hediye ediyoruz diye konutu.

Kayapnar ilçesindeki Gaziler Anadolu Lisesi 9uncu snf örencisi Mehmet Faik ahin de, Yaayan okul Projesi ile köy okullarndaki kara tahtalar beyaz tahtalarla deitireceiz. Böylece köy okullarndaki örencilerin daha iyi bir eitim almalarna yardmc olacaz eklinde konutu.

Yaplan konumalarn ardndan yapm tamamlanan beyaz tahtlar, köy okullarnda götürülerek kara tahtalar ile deitirildi.

Ana Sayfaya Git