Liselilerin tiyatrosu!

Diyarbakır'da liseli gençler tiyatro yeteneğini sahnede sergileyecek. Merkez Kayapınar ilçesinde liseli gençlerden gelen talep üzerine belediyenin düzenlediği tiyatro şenliğine katılacak 15 okuldan yaklaşık 300 öğrenci, oyun sahnelemek için tiyatro eğitimi alıyor

Haberler 25.02.2022 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde düzenlenen tiyatro enliine katlacak lise örencileri, yeteneklerini sergilemek için sahneye çkmaya hazrlanyor.

Kayapnar Belediyesi, liseli gençlerden gelen talep üzerine örencileri sanatla buluturmak, yeteneklerini sergilemelerine olanak salamak, sanatsal yeteneklerini ve tiyatroya ilgilerini artrmak amacyla 1. Liseleraras Tiyatro enlii düzenliyor.

lçedeki 15 liseden yaklak 300 örencinin katld enlikte sahnelenecek tiyatro oyunlar için provalar balad. Örenciler, Türk ve dünya edebiyatndan seçkin eserleri sahnelemek için alannda uzman tiyatro oyuncular ve yönetmenlerden eitim görüyor.

19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramnda düzenlenecek enlikte en iyi performans gösteren okul ve örencilere 8 dalda ödül verilecek.

u ana kadar hiç tiyatroyla ilgilenmeyen, tiyatroya gitmemi örencilerin de bulunduu gençlerin proje sayesinde yetenekleri kefedilerek, bu alanda görecekleri eitimle ilerlemeleri de hedefleniyor.

- Amacmz çkacak yetenekleri oyunculuk snavlarna hazrlamak

Tiyatro enlii Koordinatörü ve Tiyatro Drama Eitmeni Halim Kaplan, AA muhabirine, Tiyatro enliine bavuran okullardaki örencilerin prova sürecinde olduunu söyledi.

Edebiyat öretmenlerinin öncülüünde seçilen örencilerin enlie hazrlandn dile getiren Kaplan, örencilerin proje sayesinde ilk defa bir role çalacaklarn ve sahne alacaklarn ifade etti.

Kaplan, Hiç tiyatroyla ilgilenmemi, sahne görmemi ve metin çalmam çocuklar var. Amacmz çkacak güzel yeteneklere detayl eitim vererek, onlar oyunculuk snavlarna hazrlamak. dedi.

Provalar kapsamnda gençlerin her gün sahneye çktn anlatan Kaplan, gençlerin kendilerini sahnede ifade etme gücü ve konuabilme yeteneinin arttn, kendilerini gelitirdiini, çok güzel geri dönüler aldklarn dile getirdi.

Kaplan, Bu proje sayesinde ilk defa bir role çalacaklar ve sahne alacaklar. Bu da ayr bir güzellik onlar için. u anda birçok örenci ilk defa tiyatro ile buluuyor. Onlara öncülük yapyoruz. Aldklar eitim sayesinde seyirci ile buluacaklar. diye konutu.

- Gayet yetenekli örencilerle karlayoruz

Tiyatro eitmeni Yusuf Süslü ise liseli örencilerden eitim öretim ylnn sonunda tiyatro oyunu sahnelenmesine yönelik gelen talebi Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koçun olumlu karladn belirtti.

çalmalara baladklarn anlatan Süslü, ilçedeki okullara tiyatro enlii ile ilgili duyuru yaptklarn, 15 okulun katlmak için bavuruda bulunduunu söyledi.

Süslü, provalarn mays ayna kadar devam edeceini, hem örencilerin hem de kendilerinin çok heyecanl olduklarn dile getirdi.

Gayet yetenekli örencilerle karlayoruz. Tiyatro bölümü okumak isteyen örenciler çkabilir. diyen Süslü, imdiden örencilerin konservatuvar okumak istediklerini belirtip, tiyatro snavlarna nasl hazrlanacaklarn sorduklarn kaydetti.

Süslü, Yetenek ve becerilerini daha da ön plana çkarmak, topluluk karsnda baka bir karaktere bürünüp, bunu oynamann onlara iyi geleceini, derslerine de olumlu yansyacan düünüyoruz. ifadelerini kulland.

- Daha önce hiç tiyatro oyununa gitmedim

Eitim alan örencilerden Onur Balin, 9. snfta okuduunu, ilk defa böyle bir projeye katldn söyledi.

Bu projeyi sosyallemek adna çok faydal bulduunu anlatan Balin, Daha önce hiç tiyatro oyununa gitmedim. Hep merak ederdim tiyatro ortam nasl bir yer, tiyatro oyunu izlemek nasl bir duygu diye. imdi ise oyunda rol alyorum ve o heyecan yaadm. Bu da beni mutlu etti. lk sahneye çktmda heyecanlydm ancak o heyecan yendim. imdi daha iyi rol sergiliyorum. diye konutu.

9. snf örencisi Nisanur Yldzhan, ilk defa tiyatro sahnesine çktn, çok heyecanl olduunu aktard.

Derslere biraz ara verip oyuna katlmann kendilerini çok mutlu ettiini dile getiren Yldzhan, Tiyatroya gittiimde hayal kuruyordum, oyunculuk yapabilirim, bu rolü ben de çok güzel yapabilirim diye. Edebiyat hocamz bize tiyatro enliinden bahsedince çok heyecanlandm. Hiç tiyatro eitimi almadm ve rolüm olmad. O yüzden hemen katlmak istedim ve kadn barol oyunculuunu kaptm. Benim için çok elenceli geçiyor. Edebiyat hocamz ve tiyatro eitmenlerimiz de bize yardm ediyor, eksikliklerimizi söylüyor. dedi.

11. snf örencisi Rohat Abay, tiyatro enliini duyduunda katlmak için heyecanlandn belirtti.

Okulundaki ve snfndaki arkadalaryla ayn oyunda yer almann ayr bir mutluluk olduunu ifade eden Abay, oyunculuk hayalini gerçekletirmek istediini kaydetti.

Abay, Hedefim ileride oyuncu olmak. nallah güzel yerlere geliriz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git