Liseye birinci nakil dönemi!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

Haberler 06.08.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda yerletirmeye esas birinci nakil sonuçlar açkland.

LGS kapsamnda yerletirmeye esas birinci nakil sonuçlarna meb.gov.tr adresinden ulalabiliyor.

LSELERE NAKL

Dün balayan yerletirmeye esas ikinci nakil tercih bavurular 8 Austosta sona erecek. Yerletirmeye esas ikinci nakil sonuçlar 10 Austosta açklanacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerletirme süreci tamamlanacak.

Hiçbir yere yerleemeyen örenciler için il/ilçe örenci yerletirme ve nakil komisyonlarnca yerletirme bavurular alnacak ve 6 Eylülde yerletirme süreci sona erecek.

YÜZDE 98 YERLET

Birinci yerletirme sonunda örencilerin yüzde 95i istedikleri liselere yerletirilirken, bu oran yerletirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98e yükseldi.

Birinci yerletirme ve yerletirmeye esas birinci nakil sonunda liselere yerleen örenci says 1 milyon 27 bin 322ye yükseldi.

MESLEK OKULLAR

Bu yl ilk kez yüzde 1lik dilimden örenci alnan mesleki ve teknik Anadolu liselerine ilgi, birinci nakil döneminde de artt.

Yerletirmeye esas birinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleen örenci says, birinci yerletirme sonuçlarna göre yaklak yüzde 5 yükseldi. Geçen yl her yerletirme sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleen örenci oran azalmt.

Öte yandan, birinci yerletirme ve yerletirmeye esas birinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleen örenci saysnn geçen seneye göre yüzde 15 artmas dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git