Lösemi çocuklara moral buluşması!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastalıkları Hastanesi hematoloji bölümünde tedavi gören lösemi hastası çocuklar, kendileri için düzenlenen moral etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

Haberler 07.11.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ çocuk Hastalklar Hastanesi hematoloji servisinde tedavi gören lösemi hastas çocuklar 2-8 Kasm Lösemili çocuklar Haftas nedeniyle DÜ Kalp Hastanesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte gönüllerince elendi. Etkinlie, lösemili çocuklar, Hastaneler Bahemiresi ve Sosyal Komite Bakan Rahime Atl, çocuk Hematoloji Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Murat Söker, hastane çalanlar ve hasta yaknlar katld. Etkinlik bando ekibinin sahne almasyla balad. Doyasya oynayan çocuklar, daha sonra tiyatro gösterimini izleyerek pasta kesti. Katlmclar farkndalk oluturmak için maske takarak bilinçlendirme mesaj verdi.

Hastaneler Bahemiresi ve Sosyal Komite Bakan Rahime Atl, 2-8 Kasm Lösemili çocuklar Haftas dolaysyla yeni bir etkinlie imza attklarn söyledi. Atl, Bu etkinliimizde DÜ Eitim Fakültesi okul öncesi öretmen ve örencileriyle, tiyatro gurubu, bando takm ve palyaçolarla birlikte etkinlii düzenledik. Onlara tekrardan teekkür ediyorum. çocuklarmzn moral ve motivasyonlarn artrmay amaçlyor, hepimiz maske takarak onlarn iyilemelerinde katkda bulunabileceini topluma göstermek amacyla farkndalk oluturduk. Hem oyuncular, hem çocuklar hem de aileler hep birlikte maske taktk. Maskemi takarm keyfime bakarm diyoruz, tüm çocuklarmza Allahtan acil ifalar diliyoruz dedi.

Etkinlikler tedaviyi baarya götürüyor

DÜ çocuk Hematoloji Bilimi öretim üyesi Dr. Hülya Özer ise, bu tür etkinliklerin lösemili çocuklarn tedavilerini baarl etkilediini söyledi. Özer, Lösemi tedavileri çok ar süren kronik hastalk gurubunda geçiyor, uzun süren tedavi çocuklarn okullarndan, arkadalarndan uzak kalmalarna ve sürekli hastane ortamnda bulunmalar onlarn moralinin dümesine neden oluyor. Bu tür etkinlikler çocuklarmzn sosyallemesine katkda bulunuyor, moral ve motivasyon yüksek olunca tedavi baarmzda çok güzel etkileniyor diye konutu.

Lösemi hastas Ahmet Altnok, bu tür etkinlikleri sevdiini söyledi. Altnok, Oynadm, dans ettim, hem de nasl güzeldi. Elencelerin olduu yerleri seviyorum, güzel yerlere gitmek ve temiz hava almak istiyorum eklinde konutu.

Lösemi hastas Yusuf Barutun annesi Selma Barut ise etkinliklerin güzel olduunu morallerinin yerine gelmesi için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiini kaydederek çocuklarn hem elendiini hem de oynadn söyledi.

Ana Sayfaya Git