LYS, ilçe merkezlerinde de yapılacak

LİSANS Yerleştirme Sınavı (LYS) ilk kez bu yıldan itibaren, öğrenci sayısının fazla olduğu ilçe merkezlerinde de yapılacak.

Haberler 08.01.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

LYSnin skenderunda da yaplmas için giriimlerde bulunan örenci velilerinden emekli Astsubay Ersoy Koçakn, Milli Eitim Bakanlna email üzerinden bavuru yapt. Bakanlk da bunu ÖSYMye gönderdi. ÖsSYM Bakan Prof. Dr. Ömer Demir, örenci potansiyeline göre 2017 ylndan itibaren baz ilçelerde de LYS snavnn yaplmas için çalmalar balatldn belirtti.

Kamuoyu oluturmak amacyla yüzlerce örenci velileriyle iletiim kurup, konuyu Milli Eitim Bakanlna tayan Koçaka ÖSYMden gönderilen yazda, 2017 ylndan itibaren snavlarn skenderun gibi ilçelerde yaplmas için çalmalarn balatld ifade edildi. Yazda, LYSlerin 2017 ylndan itibaren skenderun bata olmak üzere nüfus younluuna sahip birçok ilçe merkezlerinde yaplmas ile ilgili çalmalarn yürütüldüü belirtildi.

LçE MERKEZLERNDE

2017 ÖSYS klavuzunda, LYSler il merkezlerinde ve LYSlere girme hakk kazanan aday saysna bal olarak ÖSYM tarafndan belirlenecek ilçelerde yaplabilecektir denildi. ÖSYSnn 2016 klavuzunda ise LYSler sadece il merkezlerinde yapalacaktr ibaresi bulunuyordu.

Emekli Astsubay Ersoy Koçak, 18 yandraki kz Ceren Koçakn skenderun Tozçelik Fen Lisesi örencisi olduunu belirtirken, gönderdii dilekçenin tüm örenci velileri adna dikkate alnp, sonuç vermesinden son derece mutlu olduunu söyledi. Koçak duygularn öyle ifade etti:

LYS snavn 5 oturumda yaplyor ve ilçelerde yaayan örenciler 5 kez il merkezine gitmek zorundaydlar. Örenci potansiyeli olan ilçeler için müjdeli bir uygulama. Önceki uygulama eitimde frsat eitliini engelliyordu. Milli Eitim kanununun 5 vce 8inci maddelerine aykryd. imdi düzeltildi. Snav için saatlerce yol çilesi bitti. Ben sadrece 250 bin nüfuslu skenderun için müracaat etmitim. Ama sonuç büyük ilçelerin hepsini kapsad.

Ana Sayfaya Git