LYS maratonu sona erdi

LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı.

Haberler 19.06.2017 - 23:15 Son Güncelleme : 19.06.2017 - 01:00

Bu arada adaylar içeriye alndktan sonra veliler için de darda heyecanl bekleyi balad. Baz velilerin dua ettikleri, bazlarnn da Kuran- Kerim okuduu görüldü.

R YORUMLAMA ÖNE çIKTI

LYS maratonunun son oturumu LYS-3ü (Edebiyat-Corafya) uzmanlar yorumlad. Eitimcilere göre, sorular müfredata uygun ve örencilerin YGSde alt tarzdayd. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyat ve iir yorumlama sorular öne çkan konulardand.

TÜRK EDEBYATI ÖN PLANDA

TÜRK DL VE EDEBYATI: Sorular genel olarak müfredata uygun. Örenciyi zorlayan sorulara pek yer verilmedi. Türkçe sorular örencilerin YGSde alt tarzda soruldu. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyat ve iir yorumlama sorular Edebiyat bölümünün öne çkan konularn oluturdu.

CORAFYA-1: Geçmi yllarn snavlarna paralel. Konu dalm müfredata uygun. Müfredat d herhangi bir soru yok. çalan örencinin rahatlkla yapabilecei bir snav.

LYS 3 çN ÖRENC YORUMLARI

Edebiyat- corafya sorularn deerlendiren örenciler LYS yorumlarn sosyal medya hesaplarndan ve çeitli forumlardan yapyor. Yorumlarda en çok gözlerin douyor gecelerime sorusu ön planda yer alrken örenciler genellikle sorularn kolay olduunu ifade ediyor.

LYS SONUCLARI NE ZAMAN

ÖSYMnin snav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarnn açklanaca tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar snav sonuçlar ÖSYM Aday lemleri Sistemi üzerinden örenebilecekler.

ÖSYM, 2016-LYSde kullanlan sorularn Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamnda eser niteliinde olduunu hatrlatarak, telif hakk ÖSYMye ait sorularn, kurumun yazl izni bulunmadan çoaltlamayaca, datlamayaca ve yaynlanamayaca uyarsn tekrarlad.

Ana Sayfaya Git