LYS’ye odaklanın!

Üniversite yolculuğunda ilk basamak geride kaldı. YGS sonuçlarının açıklanmasıyla sıra maratonun ikinci aşaması LYS’de. Sonuçlar beklentinin altında ya da üzerinde gelmiş olabilir.

Haberler 30.03.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2017 YGS sonuçlar açkland. Snava giren 2 milyon 162 bin 895 adaydan 2 milyon 161 bin 438 adayn snav geçerli sayld. Bu yl snavsz geçi kaldrldndan dolay meslek lisesi mezunlar da alanlarnn devamndaki bölümleri tercih ederken ortaöretim baar puanlarna eklenen ek puanlarla tercih yapabilecek.

YGS sonuçlarn nasl okumal, sonras için nasl planlama yapmal?

zm. Psk. Dan. Ece Tözeni YGS ile ilgili deiiklikleri hatrlatarak u deerlendirmelerde bulunuyor: Geçmi yllarda YGS ile örenci alrken bu yl puan türü deierek LYS puanlarna göre örenci alan bölümleri hatrlatmakta yarar var. lahiyat YGS-4ten TS-1e; Bilgisayar ve Öretim Teknolojileri Öretmenlii YGS-1den MF-1e; Beden Eitimi ve Spor Öretmenlii YGS-6dan TM-2ye; Kimya Öretmenlii YGS-2den MF-3e; Okul Öncesi Öretmenlii YGS-5ten TS-1e; Özel Öretim Öretmenlii YGS-4ten TS-1e geçi yapmtr. Bu bölümleri düünen örencilerin puan türlerine göre LYS çalmalarn planlamalar gerekir.

YGS puanlarn örenciler nasl kullanacaklar?

YGS de 150 baraj puann geçen örenciler ilgili puan türlerinde 2 yllk ön lisans programlarn tercih edebilirler. YGS de 180 barajn geçen adaylar ilgili puan türünde üniversitelerde yer alan yüksekokullarn altndaki 4 yllk bölümleri tercih edebilirler. Herhangi bir YGS puan türünde 180 barajn geçen aday LYSlere girme hakkna sahip olur.

Sonucu bir kenara brakp LYSye odaklanmal!

YGS bizim için bir baraj snav ama onun da öncesinde snavla birlikte snavla ilgili düzenlemeleri görerek bir snavn nasl olmas gerektii deneyimlendi. YGS beklentilerimizin üstünde ya da altnda geçmi olabilir ama bundan sonra önemli olan LYS ye yönelik çalmalardr. LYS bilgi arlkl sorulardan oluan bir snav olacandan konu eksikleri çkarlmal ve buna uygun bir çalma program oluturulmaldr. Her snav döneminde yaanlan duygusal ini ve çklar olabilir fakat önemli olan duygusal inilerde kendimizi hemen toparlayarak çalma tempomuzu düürmeden devam edebilmektedir. Fazla zaman aral brakmadan LYS çalmalarna hemen balamak gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git