Maraton bitti sıra sonuçta!

YKS'nin üç oturumlu maratonu sona erdi. ARtık gözler; YKS'nın Ağustos ayındaki sonuçları açıklamasına çevrildi.

Haberler 28.06.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) ikinci oturumu olan 1 milyon 781 bin 760 adayn katld Alan Yeterlilik Testi (AYT) sabah yapld, Üçüncü ve son oturum olan Yabanc Dil Testi (YDT) de öleden sonra yapld. Örenciler snav sonras hedeflerini açklarken, gözler Austos aynn banda açklanacak olan YSK sonuçlarna imdiden çevrilmi durumda.

KNC OTURUM

2021-YKSnin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi tamamland. 1 milyon 781 bin 760 adayn ter döktüü snav 10.15te balad ve 180 dakika sürdü. 282 bin 484 kiinin görev ald snavda adaylar, toplamda 160 soruyu cevaplamak için birbirleri ile yart. Snavda Türk Dili ve Edebiyat- Sosyal Bilimler-1 testi 40 sorudan olutu. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatndan 24, Tarih-1den 10, Corafya-1den ise 6 soru yantlad. AYTnin Sosyal Bilimler-2 testi 40, Matematik testi 40, Fen Bilimleri testi de 40 sorudan olutu. Adaylar bu bölümde de Sosyal Bilimler testinde Tarih-2den 11, Corafya-2den 11, Felsefe grubundan 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya Ek Felsefe sorularndan 6 soruyu cevaplamak için ter döktü. Fen Bilimleri testindeki dalm ise Fizik 14, Kimya 13 ve Biyoloji 13 soru eklinde oldu.

TIP STYORUM BEN

Snava giren kzn okulun önünde bekleyen bir veli, kznn tp fakültesini hedeflediini belirterek, Elinden geleni yapt, biz de yaptk. Büyük fedakarlklar gösterdik. Hepsinin yolu açk olsun inallah. Tp istiyor, elinden geleni yapt. Bekliyoruz bakalm. Dünkü snav onu biraz artt, yetitiremedi. Ama herkes yetitirememi, onu örenince biraz rahatlad. Bakalm, sonuçta sralama önemli. Ben de dünden ders alarak piknik havasnda geldim. çok heyecanlym, Allah hepsinin iini gücünü rast getirsin. Gerçekten hiç kolay bir ey deil, çok zormu ifadelerini kulland.

Snava iyi hazrlandn söyleyen Kaan Tavarez, stanbulu hedefliyorum. Snavdan çktm imdi. Bence iyiydi, TM olarak girdim, tüm Türkçe sorularn çözebildiimi düünüyorum. Belki 2 yanl, 2 bo. Matematikte de 3 boum var, 1 yanl düünüyorum. Hayrlsyla stanbula gitmek istiyorum. Edebiyat bölümünü düünüyorum. Pandemiyle aslnda bütün örenciler biraz motivasyonunu kaybetmi durumda snava hazrland. Ben de birkaç aydr evde hazrlk için testler çözdüm. yi hazrlandm düünüyorum diye konutu.

Snava pek de hazrlkl girmediini belirten Zeynep Erbil, Snav benim için zordu. Ama herkes için de zordur diye düünüyorum. Hayrls olsun herkes için. Yüksek ihtimalle oraya gidemeyeceim ama Bilkent Üniversitesini istiyorum. letme falan olur herhalde eklinde konutu.

PANDEM YIPRATICI OLDU

Pandemi sürecinin örenciler açsndan biraz ypratc olduuna dikkat çeken anne Elif Erbil ise, Ben yüksek lisansm psikoloji üzerine yapan, bir aile danman olarak onlar çok iyi anlyorum. Empati kurabiliyorum. Her çocuun anlama kapasitesi farkldr. Bazs okuyarak anlar, bazs görsel, bazs da arkadalar ile anlar. Onlar için gerçekten zor bir süreçti. En azndan snava girdiler. Onlar çok tebrik ediyorum açklamasnda bulundu.

Snav erken bitirip çkan örencilerden Bura ise, Biraz uzun ve yorucuydu snav. Ama onun dnda iyiydi aslnda. Sorular biraz uzundu, snav da biraz yordu. O kadar. Bu snava fazla hazrlanamadm ama. u anlk bir düüncem ve beklentim yok ifadelerini kulland.

SON OTURUM ÖLEDEN SONRA

Üçüncü ve son oturum Yabanc Dil Testi (YDT) de saat 15.45te balad ve adaylara 120 dakika süre verildi. Almanca, Arapça, Franszca, ngilizce ve Rusça dillerinde yaplacak snavda toplam 80 soru yer ald.

Örencilerin nefeslerini tutarak iki gün üst üste girdikleri üç oturumlu snavlar sonuçlanrken, gözler ÖSYM takvimine göre, 4 Austos 2021de YKSnn yapaca sonuçlara ilikin açklamaya çevrildi.

Ana Sayfaya Git