Mardin ve Şırnak'ta okullar, 12 gün sonra açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Fırat'ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' için 10 Ekim'den bu yana tatil edilen Mardin ve Şırnak'taki okullarda öğrenciler, 12 gün sonra dersbaşı yaptı.

Haberler 29.10.2019 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Fratn dousundaki terör örgütlerine yönelik balatlan Bar Pnar Harekat için 10 Ekimden bu yana tatil edilen Mardin ve rnaktaki okullarda örenciler, 12 gün sonra dersba yapt.

TSK tarafndan Suriyede, Frat Nehrinin dousundaki terör örgütleri PKK/YPG ve DEAa yönelik 9 Ekimde balatlan Bar Pnar Harekatnn güvenlik önlemleri kapsamnda, snr hattndaki okullarda eitime ara verildi.

GÜNLER SONRASI

Bu kapsamda Mardinin merkez Artuklu ile Nusaybin ve Kzltepe ilçelerindeki 156, rnakn ise Cizre, Silopi ve dil ilçelerindeki 55 okulda 10 Ekimde eitime ara verildi. Mardin ve rnakta okullar tatil edilen örenciler, 12 gün sonra dersba yapt. Örenciler, okullarna dönmenin sevincini yaadklarn söyledi.

Öte yandan Mardin ve rnak milli eitim müdürlüklerince 12 gün boyunca eitim alamayan örencilere telafi eitimi verilmesi için çalma balatld belirtildi.

Ana Sayfaya Git