Mardin’de “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi

Mardin genelindeki okullarda yürütülen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Haberler 30.05.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Bir-Sen Mardin l Bakanl öncülüünde, Genç Memur-Senin hayata geçirdii Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin ödül töreni program düzenlendi. Proje kapsamnda, liseler aras kompozisyon yarmas düzenlenmiti.

Programa; Memur-Sen ve Eitim Bir Sen l Bakan Eyyüp Deer, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, ube müdürleri, projeye dhil olan danman öretmenler, örenciler ve aileleri katld. çok sayda davetlinin de katld ödül töreninde, birinci olan kompozisyonlar genç yazarlar tarafndan okundu.

300 örenci her ay bir kitap okudu

Törende konuan l Bakan Deer, projenin önemine dikkat çekerek, unlar söyledi:

Mardin ve ilçelerinde 300 örenci her ay bir kitap okuyup danman öretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yapt, akabinde kompozisyon yazarak kitab ve kalemi hayatn merkezine koymaya çalarak, genç neslin hayatlarn, kitap ve kalem ile anlaml klmak için gayret etti. çünkü biz ilk emri Oku! olan ve kalemle dirilen bir medeniyetiz. lim çinde de olsa öreniniz diyerek ilmin nerede olursa olsun talibi olmamz gerektiinin ufkunu bize iaret eden bir Peygamberin ümmetiyiz. lme, lime, muallime o kadar deer vermiiz ki, Bana bir harf öretenin krk yl kölesi olurum diyen Hz. Alinin ayak izlerinin takipçileriyiz.

Kitap okuma halkalar oluturuldu

Projenin 5 ay önce hayata geçirildiini hatrlatan Deer, Projeyle, Gençlere kitap okuma alkanln kazandrmak, okuduu kitab analiz etme, kritiini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandrmaya yönelik projemizi bundan 5 ay önce hayata geçirmitik. Proje kapsamnda her bir adanm öretmen ve 10 örenciden oluan kitap okuma halkalar oluturuldu. Gençlerimiz ortaöretim düzeyinde okumalar yaparak okuduklar kitab danman öretmenleriyle birlikte analiz ederek daha sonra da kitapla alakal kompozisyon yazdlar. Genelde insanlk tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasn sahiplenecek erdemli bir toplumun inasnda öncü nesiller yetitirilmesini salamay Örencinin düünce dünyasnn gelitirilmesi amaçlanan bu projede örencinin yazarlnn ve yorum gücünün de gelitirmesi arzulanmtr. Bu projede emei olan bata danman öretmenlerimize, örencilerimize, ilçe bakanlarma il yönetimime ve bu çalmann il koordinatörlüünü yapan ube Bakan yardmcmz eyhmus Demir e teekkür ediyorum. dedi.

Mardin l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar da selamlama konumas yaparak, Eitim Bir-Sen öncülüünde yaplan Bir Bilenle Bilge Nesil projesinde emei geçenlere teekkür etti

Genç yazarlar ödüllerine kavutu

Konumalarn ardndan ise proje kapsamnda dereceye giren genç yazarlara ödüller takdim edildi. 3 kategoride birincilik ödülleri Derya Kaya, Büra Sayhar ve eyma Cabaya verildi.

Ana Sayfaya Git