Mardin'de çocuk oyunları festivali

ÇOCUK Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen geleneksel çocuk oyunları festivali Mardin'de başladı.

Haberler 11.03.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii ve Büyükehir Belediyesinin desteiyle çOSKF tarafndan bu yl 2ncisi düzenlenen geleneksel çocuk oyunlar festivali bugün balad. Festivale Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, çOSKF Bakan Mehmet Mutlu, l Emniyet Müdürü Hasan Onar ile çok sayda davetli katld. Artuklu Spor Salonunda balayan festivalde, çOSKF tarafndan oluturulan 40 okuldan 600 çocuun yer ald takmlar, yaklak 6 hafta boyunca mendil kapmaca ve seksek oyunlarnda yaracak. Festival öncesi yarmaclarca gösteri sergilendi.

BUGÜNE KADAR 250NN ÜZERNDE çOCUK OYUN PARKI YAPTIK

Vali Yaman, festivalde yapt konumada, oyunlarnda mücadele edecek çocuklarn bu sayede sosyalleeceini söyledi. Festivalde 600 çocuun yarmalara katldn ifade eden Yaman, çarpk yaplamadan dolay oyun alanlar yok. Yeni imar revizyonu yapld. Bundan sonra inallah daha fazla oyun alanlar oluturuyoruz. Ayrca bulunduumuz her alanda sizlere oyun parklar yapyoruz. Bugüne kadar 250nin üzerinde çocuk oyun park yaptk. çocuklarn güldüü ehirler hep gülen ehirlerdir. Onun için de çocuk gülerse ehir güler dedik ve hep bu yönde çalmalar yaptk. Mardinli çocuklar kutluyorum. Hep unu dedik; çocuk gönüllüsü ehir. Mardinli çocuklar ve kadnlar gülüyor. Mardinde huzur iklimi hakim. çocuk gülerse ehir güler diyerek çalmalarmz sürdürüyoruz. 2,5 senedir çocuklar için havuz, buz pateni, tiyatro, sinema etkinlikleri düzenlendik. Bu tür sportif, kültürel etkinlikleri, projelerimizi çocuklarla uyguluyoruz. Maksadmz Mardindeki çocuklarmzn mutlu olmas. çocuklarmz için bu programlarmz devam edecek diye konutu.

çOSKF Bakan Mehmet Mutlu ise sokak oyunlarnn çocuklarn bedensel ve ruhsal geliimine önemli katk sunduunu dile getirerek, Oyunlarmzn kaybedeni olmayacak. Buradaki bütün çocuklarmz birinci ilan edildi. Hepinize madalya vereceiz diye konutu.

Konumalarn ardndan Vali Yaman, çOSKF Bakan Mutlu ve dier davetliler, seksek oynad.

Ana Sayfaya Git