Mardin'de "çocuk oyunları" ligi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF), Mardin'de geleneksek oyunların oynanacağı "çocuk oyunları" ligi kurdu.

Haberler 22.04.2018 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii ve Mardin Büyükehir Belediyesinin katklaryla Mardin MKB Sosyal Bilimler Lisesi salonunda düzenlenen etkinlikte, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonunca oluturulan ve 10 okulun takmlarn yer ald çocuk oyunlar ligi balad.

Ligde yer alan takmlar, 6 hafta boyunca mendil kapmaca ve sek sek oyunu ile yaracak.

Federasyon Bakan Vekili Cumhur Melikolu, unutulmaya yüz tutmu geleneksel çocuk oyunlarn gündeme getirmek ve çocuklar dar çkararak geleneksel oyunlarla aktiflemesini salamak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda geçmile gelecei buluturma görev üstlenerek mahalli ligler düzenlediklerini, müsabakalar yapmaya çaltklarn aktaran Melikolu, öyle dedi:

OYUN LGS YÜKSEK

Geleneksel çocuk oyunlarnn, çocuun beden ve ruh salna katks çok fazladr. En büyük amacmz geleceimizin teminat olan çocuk ve gençlerimize sahip çkmaktr. çocuk yalarnda güzel etkinliklerle vakitlerini deerlendirmek ve geleneksel oyunlarmz tekrar toplumuza kazandrmak istiyoruz.

TOK lköretim Okulu snf öretmeni Muhittin Aydn da eski geleneklerin yaatlmas konusunda ön ayak olmaya çaltklarn kaydetti.

çocuklarn hayal ettiklerini oyunlarn gerçekletirildiine dikkati çeken Aydn, Büyüklerimize sorduumuzda oynanan oyunlar anlatrlar. çocuklarmz ise ellerinde tabletler olur, o oyunlar hayal ederlerdi. imdi o hayal geçekletiriliyor. Burada çocuklarmz büyüklerinin oynadklar oyunlar oynayarak onlarn çocukluunu örenecekler. ifadesine yer verdi.

4. snf örencisi ile Nisa, oyunlarla elenceli vakit geçirdiklerini belirtti.

Örenci Sedef Yeilmen de oyunu kaybettii için üzüldüünü ancak böyle bir yarmaya katld için çok mutlu olduunu anlatarak, Arkadalarmla vakit geçirebiliyorum. Bu oyunu ben bu yl örendim. Oyunlar çok sevdim, mutluyum. dedi.

Etkinlie, Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, l Emniyet Müdürü Hasan Onar ve davetliler katld.

Ana Sayfaya Git