Mardin'de "Okuma Yazma Bilmeyen Kadın Kalmasın" projesi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle okuma yazma kursu açtı.

Haberler 05.01.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince, Okuma Yazma Bilmeyen Kadn Kalmasn projesi hayata geçirildi.

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn ve Gençlik Hizmetleri Daire Bakanl, kadnlara yönelik projelerine devam ediyor. Belediye, ehirde okuma yazma bilmeyen kadnlar için Okuma Yazma Bilmeyen Kadn Kalmasn projesini hayata geçirerek, Halk Eitim Merkezi i birliiyle okuma yazma kursu açt. Mardin Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, kültürlerin ehri Mardinde okuma yazma bilmeyen kadn kalmasn diye çaltklarn kaydetti.

OKUMA YAZMA

Tüm birimler olarak her zaman kadnlarn yannda olduklarn kaydeden Yaman, Mardine huzurun gelmesiyle vatandalarn sosyal olmalarna imkan salayan projelere imza atyoruz. Kadn ve Gençlik Hizmetleri Daire Bakanlmz daha aktif hale getirerek, her zaman için kadnlarmzn yannda olduumuzu gösterdik. dedi.

Kadnlara yönelik birçok alanda kurs açtklarn anmsatan Mustafa Yaman, öyle devam etti: Kadnlarmza yönelik gastronomi, pastaclk, tekstil gibi kurslar açtk. Bu kurslarmza devam eden kadnlarmz el becerilerini gelitirdikleri gibi meslek sahibi de olabiliyorlar. ehrimizde okuma yazma bilmeyen kadn saysn daha aza indirgemek için proje oluturduk. Halk Eitim Merkezi ile kurs açtk. u an kursa youn bir ilgi var. Bu ilgi beklentilerimizin de üstünde. Kursun sonunda baarl olan kadnlarmza sertifikalarn vereceiz. Böylelikle kadnlarmzn sosyal yaam içerisinde daha da rahat etmelerini salayacaz.

BLMEYEN KALMASIN

Eitmen Aiyan Durak da kursa youn ilgi olduunu belirterek, her yatan kadnn kurslara katlabileceini bildirdi. Kursiyer çeçeni Kabak (50) ise okuma yazma örenecei için mutlu olduunu kaydederek, 9 çocuum var. Bunlardan 3ü engelli. çocuklarma ben bakyorum. Kaynanam da hasta, onun hastane ileriyle ben ilgileniyorum. Hastaneye gittiim zaman çok zorlanyordum. Bundan dolay okuma yazma kursuna geldim. Allaha ükür öreniyorum. Bu imkanlar salayanlara teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git