Mardin'de okuma yazma öğrenen 2 bin 229 kadına sertifika

Mardin'de okuma yazma öğrenen 2 bin 229 kadına sertifikaları törenle verildi.

Haberler 16.03.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann balatt okuma yazma seferberlii kapsamnda Mardin Büyükehir Belediyesi Mesleki Eitim Merkezince (MARMEK) açlan 151 kursta 2 bin 229 kadn verilen eitimle okuma yazma örendi.

MARMEKte düzenlenen sertifika programnda konuan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, önemli bir projeye katk vermenin heyecann yaadklarn söyledi.

Vatandalarn mutlu olmas adna iki ylda önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Yaman, balatlan okuma yazma seferberliinde de büyük bir çalma gerçekletirdiklerini belirtti.

Personelimiz krsal mahallelere giderek, hane hane kap çald, okuma yazma bilmeyen kadnlar tespit ederek, kurslara gelmesini salad. Yaplan çalmalarla Türkiye çapnda ilk 10a girdik. Nüfusa oranla baktmzda ise birinci olduk diyebiliriz. ifadelerini kullanan Yaman, bu baarda emei geçenleri kutlad.

MARMEK Müdürü Emine Uurlu Kartal, bir yl içerisinde açtklar 151 okuma yazma kursunda 2 bini akn kadna ulaarak, onlara okuma yazma örettiklerini söyledi.

OKUMA YAZMA ÖRENME

Okuma yazma seferberliinin çok önemli ve deerli bir proje olduunu anlatan Kartal, kadnlara kursa katlm göstermelerinden dolay teekkür etti.

Kursiyerlerden Gurbet Anlalolu, okuma yazma örenmesiyle hayatnn kolaylatn ifade ederek, balatlan seferberlik nedeniyle Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoana teekkür ettiklerini dile getirdi.

Zehra Baday da okuma yazma örenmenin hayali olduunu kaydederek, Hayat bizim için daha kolay olacak. Gelen mesajlar, tabelalar okuyabileceiz. çok mutluyum emei geçenlere teekkür ederim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git