Mardin'deki "Çocuk Oyunları Ligi" sona erdi

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen final karşılaşmalarıyla son buldu.

Haberler 25.05.2018 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonunda yaklak 4 hafta boyunca 10 okul arasnda düzenlenen mendil kapmaca ve sek sek oyunlarnda dereceye giren okullar için madalya ve kupa töreni düzenlendi.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Mustafa Yaman, yapt konumada, çocuklarn oynad oyunlarn yerli ve milli oyunlar olduunu söyledi.

10 okulun örenci ve öretmenleriyle birlikte turnuvaya katldklarn ifade eden Vali Yaman, öyle konutu:

MLL VE YERL OYUNLAR

Biz küçükken bu oyunlar oynardk. Bu oyunlar yüzünden eve gitmez, akamlara kadar oynardk. Unutulmaya yüz tutmu bu oyunlarmz yeniden canlanyor. çeitli illerimizde bu oyunlar balad. Elimizden geldiince çocuklarmzn ihtiyaçlarn gideriyoruz. Onlarn arzu ettikleri bütün etkinlikleri yapyoruz. 20 gün sonra okullara havuzlar kurulacak.

çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyon Bakan Mehmet Mutlu ise, Mardinimizde düzenlenen çocuk oyunlarnda mendil kapmaca ve sek sek oyunlarnn bu sene finalindeyiz. u an kupa ve madalya törenimizi düzenleyeceiz. Katlan tüm okullara teekkür ediyorum. Eer ki biz sizlerin yüzünüzde küçük de olsa bir tebessüm oluturduysak, ne mutlu bizlere. diye konutu.

Konumalarn ardndan lig müsabakalarnda dereceye giren okullara kupa ve madalya verildi.

Ana Sayfaya Git