Mardin’e 50 milyon TL’lik eğitim yatırımı

Mardin’e Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Teknokent Koleji işbirliği ile 50 milyon TL’ye mal olacak 5 ayrı kampüsü içeren kolej için ilk adımlar atıldı.

Haberler 01.08.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardine yaplacak olan bölge eitimine de ciddi anlamda katk sunmas beklenen Teknokent Koleji Mardin Kampüsü Yatrm Projesi ile ilgili DKA ve kolej yetkilileri arasnda bir toplant gerçekletirildi. Projenin detaylarnn konuulduu toplantda ajans ibirlii öngörüldü. Kampüsün kurulmas sürecinde Dicle Kalknma Ajans danmanlk hizmetlerini yürüterek projenin bir an önce hayata geçmesini salamay hedefliyor. DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, eitimin en büyük yatrm olduunu vurgulayarak, eitim olanaklarn arttrmann bölgenin kalknmasnda ciddi bir fark oluturacan söyledi.

5 bin örenciye eitim verilecek Nitelikli eitim anlayyla 5 bin örenciye eitim vermenin hedeflendii projede eitim programnn ana amacn özellikle tp, mühendislik ve biliim alanlarnda baz temel yeterliliklerin kazandrmas oluturuyor. novatif ve yenilikçi bir eitim anlayndan hareketle örencilerin sadece üniversite snavna deil, üniversite ve i hayatna hazr olmalarn salayacak gerekli altyap ile lise eimini tamamlamalar hedefleniyor. 50 milyon TLlik yatrmla Mardinde Artuklu Kampüsü, Aziz Sancar Kampüsü, Hüma Kampüsü, Teknokent Yaam Kompleksi ve El Cezeri Kampüsü adlaryla 5 farkl kampüsü içerecek kolejin sadece Mardinden deil, çevre illerden de örenciye ev sahiplii yapmas bekleniyor.
Ana Sayfaya Git