Mardinli lise öğrencisi ilk romanı için imza günü düzenledi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Elif Sıla Yiğit’in ilk romanı olan ‘Diyardan Diyara Yolculuk’ için düzenlenen imza günü yoğun ilgi gördü.

Haberler 07.09.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepede yaayan lise 2nci snf örencisi Elif Sla Yiit, kaleme ald Diyardan Diyara Yolculuk romanyla yazarla ilk admn att. Kzltepede bir AVMde genç yazar için kitap tantm ve imza günü düzenlendi. Etkinlie youn ilgi gösteren vatandalar, kitaplarn genç yazara imzalatt. Etkinlie Kzltepe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam ve çok sayda davetli katld. Genç yazar, Kaymakam çamn ald kitab da imzalad.

Kitap okumann kendisi için büyük bir tutku olduunu ifade eden Elif Sla Yiit, kendine Yaar Kemali rol model olarak seçtiini söyledi. Okulda yazd yazlardan sonra yazar olmaya karar verdiini anlatan Yiit, kendi hayallerini kitabna aktardn ifade etti.

Diyardan Diyara Yolculuk romannn editörlüünü de yapan Ekin Basm Yayn sahibi Muhittin Bozan ise, Yazarmz Mardinin en genç yazarlarndan biri. Her ay yüze yakn kitap bize geliyor. Biliyorsunuz Mezopotamya medeniyetlerin ve kültürün beii. Genç beyinlere öncelik vermek amacyla yazarmzn kitabn 3 kere okudum. Editörlüünü ve kapak tasarmn yaptm, gençlerimizin önünü açmamz gerektiini düünüyorum dedi.

çOK GÜçLÜ BR KALEM VAR

Elif Sla Yiitin yazarla ilk admn bu romanyla attn ifade eden Bozan, Elif çok güzel bir roman yazm. Okuyucularmzn zevkle ve keyifle okuyacan düünüyorum. Bu merdivenin ilk basamayd, umarm bunun devam gelecek. Romanda kendi hayallerini geniletmi insan sevgisi, hayvan sevgisi, çevre sevgisi üzerine hayallerini kaleme alm. Bana göre çok güçlü bir kalemi var. Umarm gençlerimiz örnek alr. Daha lise ikiye giden bir gencimiz. Bu eseri ortaya çkarmas büyük bir baar diye konutu.

Türkiyede birçok yazarn kstl imkanlar sebebiyle okuyucularna ulaamadn aktaran Bozan, birçok yazarn onlarca kitabn kitlelere ulamak için feda ettiini kaydederek, Elifin böyle bir sknt yaamamas için destek olduklarn dile getirdi.

Kznn kitap tantm gününe katlan Gül Yiit ise büyük bir gurur yaadn belirterek unlar söyledi:

Sla çok özel bir çocuktu. Küçükken kitaplara çok meyilli olduunu fark ettik. Kitaplara derslerden daha çok zaman ayryordu. Gece yarlarna kadar roman okurdu. Ben gelip kzm yeter yat dediimde Anne biraz daha okuyacam derdi. Sonra Anne ben kitap yazyorum dediinde olabilir, çocuksu bir eydir diye çok önemsemedim ve günlük tarznda sandm. Bu iki sene sürdü ve ben de bunu ciddiye aldm. Bitirince birçok yazarn kitabnn yaynevinden geri geldiini biliyoruz, ne yapabiliriz diye düünürken Ekim Basm Yann sahibi Muhittin Bey ile tantk. Uzun bir süre sora bize ulatlar ve böyle bir sürece girdik. Bütün çocuklar özeldir. çocuklar tevik etmek gerekiyor. Ailede özgüven olduu zaman bu çocua da yansyor. Onun için çok mutluyum ve çok gururluyum.

Ana Sayfaya Git