Mardinli üniversite öğrencileri Filistin'e destek için grafiti çizdi

Mardin’de üniversiteli kız öğrenciler, Filistin direnişi ve işgal altındaki Kudüs'e destek için bir evin duvarına grafiti çizdi.

Haberler 25.05.2021 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardinde üniversiteli kz örenciler, Filistin direnii ve igal altndaki Kudüse destek için bir evin duvarna grafiti çizdi.

Örenciler Merkez Artuklu ilçesinde Yalm Mahallesinde bir evin duvarna srail Babakan Binyamin Netanyahunun srtnda çuvalda Mescid-i Aksa ve Filistinlilerin evlerinin yer ald görsel ile Türkiye ve Filistin bayraklar çizdi, Siyonizm kutsaln çalyor, uyan ey Müslüman yazd.

Mardin Artuklu Üniversitesi slami limler Fakültesi örencisi Leyla Elalm, AA muhabirine yapt açklamada, sraile kar tepkilerini dile getirmek için arkadalaryla böyle bir çalma yaptklarn söyledi.

Bu kapsamda izin aldklar dedesinin evinin duvarna grafiti yaptklarn kaydeden Elalm, öyle konutu:

Duvara bir grafiti yaptk. Burada Netanyahu srtndaki çuvalnda Kudüs ve Kudüste bulunan evleri çalyor. Bütün Müslümanlara unu söylemek istiyorum. Kudüse giden yol tevhitten geçiyor. Müslümanlar bir olur Kurana ve sünnete smsk sarlrsa Kudüse de sahip çkar. Hep birlikte bu zulmü durduralm.

Filistinde özellikle kadn ve çocuklarn zulme maruz kaldnn altn çizen Elalm, Orada kafirlere kar direni gösteren kadnlarn yanandayz. nallah onlar baaracak ve zafere ulaacaklar. Hepimiz onlarlayz. Destek amaçl biz de bunu yaptk. Bu belki denizde bir damla, bir kum tanesi. Umarm uyana vesile olur. ifadelerini kulland.

Beyza Nur Güne ise insanlar bilinçlendirmek istediklerini belirterek, bata Filistinli kadnlar olmak üzere orada zulüm gören bütün Filistin halknn yannda olmaya devam edeceklerini vurgulad.

Ev sahibi eyhmus Ömer de gençlerin yapt çalmay takdirle karladn söyledi.

Herkesin üzerine düeni yerini getirmesi gerektiini ifade eden Ömer, srail bir terör devletidir. çocuklarmz çok güzel bir ey yaptlar. Herkesin Filistini desteklemesini istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git