Masal öğrenciyle

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Uğur Kılıç "Öğrencilerimiz için masal şarkıları bestelendi ve görme engelli öğrencilerimiz için masallar öğretmenlerimiz tarafından seslendirildi"

Haberler 15.01.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu i birliinde gerçekletirilen Anadolu Masallar Projesi kapsamnda Erzurumdaki minik örenciler, geleneksel kyafetlerle canlandrlan Anadolu masallarn dinledi.

Milli Eitim Bakanl Öretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Bakan Uur Klç, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekletirilen etkinlikte yapt konumada, 80 masaln pedagog ve halk bilimcilerce çocuklarn seviyesine uyarlandn söyledi.

Masallarn, lise örencileri tarafndan da resmedildiini anlatan Klç, Ünlü ressamlarla bu masallar resme dönütürebilirdik ama çocuklarmzn masallarn aabey ve ablalarnn frçalaryla hayat bulmasn istedik. Masallar, Türkiyedeki 16 güzel sanatlar lisemizdeki örencilerimiz harikulade ekilde resmetti. Örencilerimiz ünlü ressamlara ta çkaracak resimler hazrlad. dedi. Klç, proje kapsamnda hazrlanan içeriklerle eitim seti hazrland ve sona gelindiini aktard.

MASALLAR BULUUYOR

Eitim setinin örencilerin geliimine katk sunacan dile getiren Klç, unlar kaydetti: Eitim setinde eitimcilerce hazrlanm oyun kartlar hazrland. Örencilerimiz için masal arklar bestelendi ve görme engelli örencilerimiz için masallar öretmenlerimiz tarafndan seslendirildi. Yaplan bu iler için bir tek lira bile harcanmad, öretmenlerimiz ve örencilerimiz kendi emekleriyle bu safhaya getirdi. imdi bu hazrlanan setler 30 Marttan sonra okullarda örencilerimizle buluacak ve öretmenlerimiz bu masallar örencilerimize okuyacaktr. Örencilerimize masallardan oluan oyun kartlar ve materyalle birçok analitik beceriyi zevk veren ekilde örenme frsat salanacaktr.

Konumann ardndan kentteki lise örencileri, minik çocuklara geleneksel kyafetlerle Anadolu masallarn canlandrd. Etkinlikte, ayrca Türkiye genelindeki güzel sanatlar liselerinde örenim gören örencilerin masallardan kesitlere yer vererek çizdii resimler sergilendi.

Ana Sayfaya Git