Matematiği artık mutfak

Mert öğretmen matematik dersinde öğrettiği konuları mutfakta pekiştiriyor.

Haberler 15.12.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Batmann Gercü ilçesine bal Yolaz köyündeki ortaokulda görevli matematik öretmeni Mert Arar, örencilere snfta örettii konular okulun mutfanda uygulama yaptrarak pekitiriyor.

Yolaz Köyü Ortaokulunda 2 yl önce göreve balayan Arar, örencilere matematii sevdirmek, dersi daha elenceli hale getirmek, matematii soyut bir kavram olmaktan çkarmak için snftaki dersin yan sra okulun mutfanda da uygulamal eitim veriyor.

Doal saylarda toplama, çkarma, çarpma, bölme, üslü saylar ve kesirler gibi konular daha iyi kavramalar için derslerin ardndan örencileri ile okuldaki mutfan yolunu tutan Arar, onlarla pizza ve pasta hazrlyor, meyvelerle konu anlatm yapyor.

- Kalc örenme salyoruz

Arar, AA muhabirine, uygulamal eitimlerle matematik konularnn örenilmesini elenceli hale getirdiklerini söyledi.

Köy okulunda imkanlar ölçüsünde uygulamal eitimlerle örenmeyi kalc hale getirmeye çaltn belirten Arar, Elimizden geldii kadar bazen okulun mutfanda, bazen köyün bir sokanda her ekilde eitim vermeye çalyoruz. Bu ekilde örencilerimiz matematii seviyor, daha kalc örenmeler salanyor. dedi.

Uygulamal eitimler sayesinde örencilerin bilgi seviyelerinde art yaandn, matematii daha çok sevdiklerini anlatan Arar, Sonraki konular örenmeye daha istekli oluyorlar. Örenme için en çok gerekenlerden biri de istek. Bu istei de bu ekilde saladmz zaman çok kalc örenme salyoruz. diye konutu.

Arar, örnein, kesirlerle ilgili derste yapt anlatm görsellerle desteklediini aktararak, daha sonra mutfaa geçerek pizza hazrladklarn ifade etti.

Örencilerin malzemeleri kesirlere uygun ekilde oransal olarak pizzaya eklediini, pien pizzay da yine kesirlere göre dilimlediklerini anlatan Arar, kesirleri gerçek hayatta ne zaman kullanacaklarn bu ekilde uygulamal olarak örendiklerini kaydetti.

- Derslerimiz çok elenceli geçiyor

5. snf örencisi Kübra Keskin, derste gördükleri eitimin yan sra uygulama da yaptklarn söyledi.

Keskin, Pizza yaparak kesirleri örendik. Pien pizzalar afiyetle yedik. ifadelerini kulland.

Hicran Keskin de matematik konularn çok iyi anladklarn belirterek, Derslerimiz çok elenceli geçiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git