Matematik liginde dünya birincisi oldular

Uluslararası Matematik Ligi'nin (International Mathematics League) kazananları belli oldu. 19 ülkeden binden fazla okulun katıldığı yarışmada Türk öğrenciler, 141 puanla dünya birincisi oldu.

Haberler 31.03.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Kanada, çin, Brezilya bata olmak üzere dünyann birçok ülkesinde uygulanan Uluslararas Matematik Ligi (International Mathematics League) sonuçland. Gökkua Koleji örencileri, 7nci snflar kategorisinde takm olarak 141 puan alarak dünya birincisi, 6nc snflar kategorisinde 125 puan alarak dünya dördüncüsü oldu. Bireysel deerlendirmede ise 7nci snf örencileri Kumsal Su Demiray dünya sralamasnda 1inci, Hüseyin Furkan ahin 2nci, Onur Baaran 3üncü oldu.

DÜNYA BRNCS OLDULAR

Yarmann amac hakknda bilgi veren kolejin yönetim kurulu bakan Abdülkadir Gayretli, Uluslararas Matematik Ligi, örencilerin akademik yönelimli bir etkinlie katlma ve matematik baarsn tanma konusunda eitim açsndan zenginletirici bir frsat veriyor. Örencilerimizin sahip olduklar temel bilgi ve yeteneklerini kullanarak üst düzey becerilerini ortaya çkarmak ve bu dersleri günlük hayatla ilikilendirerek hayatlarnn bir parças haline getirmelerini hedefliyoruz. Sene banda her snf seviyesinden belirlenen matematik olimpiyat takmlaryla yl içerisinde youn bir çalma yaparak, katldmz olimpiyat yarmalarnda madalyalar ve uluslararas sertifikalar kazanmaya devam ediyoruz dedi.

Örencilerin hafta içi düzenli olarak ekstra matematik olimpiyat dersleri ile yarmalara hazrlandn ifade eden Gayretli, Ulusal ve uluslararas yarmalarda kazandmz madalyalar ve dereceler bizim için bir gurur kayna olmasnn yannda, önümüzdeki yllarda gelecek baarlarn da bir göstergesi. Örencilerimizi tebrik ediyor ve baarlarnn devamn diliyoruz. Emek veren öretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen idarecilerimize de teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git