Matematik ve atletizm kıyasıya yarıştırdı

MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarından, 8 bin 875 öğrencinin katılımıyla, 19 ildeki 43 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilen, matematik ve atletizmin buluştuğu ‘Mathletic 2019’un finali kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Haberler 07.05.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlna (MEB) bal resmi ve özel eitim kurumlarndaki ilkokul üçüncü snftan lise son snfa kadar tüm örencilerin katlabildii yarmann birinci etabnda teorik yazl ve test yaplrken, ikinci etabnda bedensel yetenekler ölçüldü. Yarmann cumartesi günkü finali Beden Matematii Farkndalk Etabnda 65 finalist kendisiyle kyasya mücadele etti.

ENGELL ÖRENCLER DE YARITI

Mathletic Matematik Yarmasn organize eden Mektebim Okullar Gelitirme ve Proje Koordinatörü Serdar eker yarma hakknda u bilgileri verdi:

Ön eleme snavmz ilem ve problem çözümü üzerine kurulu deildi. Örencilerimiz farkl problem durumlarna dair çözümler oluturabilme üzerine sorular çözdüler. Be farkl kategoride ulusal sralamann ilk 12sine giren çocuklarmz finalde arladk. Be özel örencimizi ise ön elemesiz finallere aldk. Yarmann üç temel deeri var. Birincisi elit sporcu yetitirme üzerine kuruluyuz. kincisi bir cinsiyet ayrm yok. Üçüncüsü ve bizim en çok deer verdiimiz ey, bir engel söz konusu deil. Engelli çocuklarmz da akranlaryla birlikte burada yartlar. Yarmann matematik ile balants ise u. Örenci görevini parkurun bana geldiinde öreniyor. Örenciye 40 metre koacaksn diyoruz. Sorumuz ise, bu 40 metreyi kaç saniyede koarsn eklinde oluyor. Yarmac kendini tartarak bir tahminde bulunuyor. çocuk gerçek kousunda tahminine göre ne kadar az sapma yaparsa o kadar yüksek puan alp baarl oluyor.

HEDEF ULUSLARARASI YARIMA OLMASI

Yarmann ilerleyen yllarda Milli Eitim Bakanlnn akademik takvimine alnmasn hedeflediklerini belirten Serdar eker, Yarmann bakanlk eliyle gerçekletirilmesini istiyoruz. çocuklar beden matematiklerini tahmin edebilsinler istiyoruz. Bu nedenle bu konuyu da MEBin ders müfredatna aldrmak gibi bir hedefimiz var. Ayn zamanda Avrupa Birliinin alt birimleri yarmamz deerli buldular. Önümüzdeki yl Erasmus kapsamnda Avrupa Birliinde projelendirme yapacaz. Yarmay bütün Avrupa çapnda uygulamann hedefinde olacaz. Mathletici Türkiyeden çkarp uluslararas bir yarmaya dönütürmeyi hedefliyoruz dedi.

ÖRENCLER YARIMAYI DEERLENDRD

12 yandaki Ahmet Erdem Yavuz, yarmay çok güzel bulduunu söylerken, 17 yandaki Serhat Kaan Keskin, ilk defa böyle bir yarmaya katldn ifade ederek, Yarmay çok beendim, 4 farkl etapta yartk. Güzel bir organizasyondu dedi.

14 yandaki Ceren çalkan ise Balarda çok heyecanlandm. Matematik ve spor ile aram iyi ikisini bir arada deneyimlemek daha iyi oldu diye konutu.

Yarmada kendi kategorilerinde dereceye girerek ödülleri alan finalistler öyle:

3 ve 4üncü snflar kategorisinde; Doruk Ali Sakar, Teoman Ata Korkmaz ve Nujin Elif Andiç. 5 ve 6nc snflar kategorisinde; Elanur Has, Ahmet Tuna Balc ve Aybüke Hasgül. 7 ve 8inci snflar kategorisinde; Berat Uludademir, Eylül Dilan Da ve Anl Mermutluolu. 9 ve 10uncu snflar kategorisinde; Erkan ahin Erkele, Bilge Sekni ve Görkem Aslan. 11 ve 12nci snflar kategorisinde; Gamze Sönmez, Ömer Faruk Durugöl ve Semih Zaman.

Ana Sayfaya Git