Matematikte birinci oldu

Ailesinin yönlendirmesiyle salgın döneminde matematik ve akıl oyunlarına yoğunlaşan 9 yaşındaki İlker Can Oğuz, dünya genelinde 8 bin 842 kişinin katıldığı yarışmada en fazla matematik sorusu çözdü.

Haberler 08.06.2022 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAZANTEP - Ailesinin isteiyle salgn döneminde matematik ve akl oyunlarna yönelen 3. snf örencisi lker Can Ouz, dünya genelinden 8 bin 542 kiinin katld matematik yarmasnda birinci oldu.

Küçük yatan beri matematik ve akl oyunlarna ilgisi olan, baarl olduu anlalan 9 yandaki Ouzun yeni tip koronavirüs nedeniyle evde can sklmamas ve geliiminin salanmas amacyla matematik ve akl oyunlarnn çevrim içi eitimlerini ald.

Eitimlerin ardndan kendisini gelitiren Ouz, 6 Nisan 2022 tarihinde çevrim içi gerçekletirilen, Kanada merkezli ve dünya genelinden 8 bin 542 örencinin yer ald Caribou Matematik Yarmasna katld.

Bu yarmada birinci olan Ouz, hem ailesini hem de öretmenlerini gururlandrd.

lker Can Ouz, yarmada dünya birincisi olmaktan dolay çok mutlu olduunu dile getirdi.

ngilizcesinin iyi olmas sayesinde yarmada avantajl konuma geldiini anlatan Ouz, Salgnda annem evde sklmamam için akl oyunlar oynatt. Matematik ile akl oyunlar houma gidiyor, çok seviyorum ve elenceli geliyor. Akl oyunlar ve matematik çözerken mutlu oluyorum. Akl oyunlar çözdükçe çözmek istiyorum. lerleyen yllarda matematik üzerine daha fazla younlaacam. diye konutu.

- Öretmenin mutluluu

lkerin snav rehberi ve ngilizce öretmeni Özlem Orcan ise yarmann önemine iaret ederek, bu baarnn kendilerini de gururlandrdn söyledi.

lkerin hem ngilizce hem de matematie yatkn bir örenci olduuna iaret eden Orcan, unlar kaydetti:

lker her zaman ödevlerine çalr ve derslerine aktif katlm gösterir. Bu ekilde bir baar salamas aslnda bizi artmad. Eminim ileride çok büyük baarlara imza atacak ve bizleri gururlandracaktr. lker matematik ve ngilizce konusunda yetenekli olduunu gösterdi. Dolaysyla daha da baarl olabilmesi için youn bir programla geliimini destekleyeceiz.

Ana Sayfaya Git