Matematikte dünya şampiyonu

10 yaşındaki Agirin İbrahimi, Kamboçya’da düzenlenen Mental Aritmetik ve Matematik yarışmasında 4000 kişi arasından birinci seçildi.

Haberler 21.12.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

10 yandaki Agirin brahimi, Kamboçyada düzenlenen Mental Aritmetik ve Matematik yarmasnda birincilik elde etti. ranl Kürt çocuk, Zihin Gelitirme Program UCMAS firmas tarafndan düzenlenen Dünya Mental Aritmetik ve Matematik yarmasnda 4 bin kii arasndan seçildi.

5 YAINDAN BER LGS VAR

Agirinin annesi ermin Yusuf Bedirhan, kznn be yandan beri okumaya ve matematie ilgi duyduunu, bu nedenle okumasna önem verdiklerini söyledi. Rojhilatn Urmiye kentinde yaayan Bedirhan, Rdawa yapt açklamada Kzm u an 10 yanda ve 8 dakikada hiçbir alet kullanmadan hzl ve doru bir ekilde zihinsel hesaplamalar yaparak 200 soruyu doru cevaplyor dedi.

Agirin brahimin teyzesi Zehra Abdurrahman ise Agirin ilkokul 4üncü snf örencisi. Daha önce Malezyada düzenlenen Asya UCMAS yarmasnda da birincilik elde etmiti. Bu yl ise dünya birincisi oldu diye konutu.

lk olarak Malezyada hizmet vermeye balayan UCMAS, dünyada 52den fazla ülkede faaliyet gösteren ve Mental Aritmatik konusunda dünya ampiyonlar yetitiren bir firma. UCMAS Zihin Gelitirme Program Kurucusu Dino Wong, Mental Aritmetikin bilgi, yaam tecrübesi ve yaratclk ürünü olduunu belirterek, kendilerine en iyi ekilde yetitirmeleri için çocuklara yardmc olmay amaçlayan bir zihin gelitirme program olduunu belirtiyor.

MENTAL ARTMETK NEDR?

Mental aritmetik yönteminde, 4-12 ya arasndaki çocuklarda abaküs kullanlarak temel matematiksel ilemleri öretiliyor. Bunu yaparken de zamann kullanm çok önemli. çocuklar tüm bu ilemleri çok hzl bir ekilde yapmay öreniyor. Saylarn ve matematiksel ilemler, abaküs kullanarak öretildikten sonra abaküs kaldrlarak ilemlerin zihinden yaplmasyla program devam ediyor. Abaküs kaldrldktan sonra çocuklar aktif olarak beynin sa yar küresini kullanarak, abaküsün zihinlerindeki görselini kullanarak ilemleri çok hzl bir ekilde yapmaya devam edebiliyorlar.

Ana Sayfaya Git