Matematikte rekor kırdı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki lise öğrencisi, matematik işlemini noter huzurunda 26 dakikada okudu.

Haberler 21.05.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKAR - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde smet Anadolu Lisesi örencisi 16 yandaki Berat Yakar, Pi saysnn virgülden sonraki 3 bin 600 basaman ezbere okudu.

11. snf örencisi Yakar, Milli Eitim Bakanlnca örencilere matematik dersini sevdirmek amacyla balatlan Matematik Seferberlii kapsamnda düzenlenen Pi says okuma etkinliine katld.

Pi saynnn virgülden sonraki 3 bin 600 basaman 26 dakikada okuyan Yakar, okul idarecilerinin bavurusu üzerine okula gelen noter huzurunda da ayn baary gösterdi.

- 5 ayda ezberledim

Yakar, matematik öretmeninin daha önce de yapt yarmaya katld ve 1500 rakam ezberlediini anlatt.

çalmaya devam ettiini dile getiren Yakar, 5 aylk süreçte bu rakam 3 bin 600e çkardn söyledi.

Okul idaresinin bu konuda kendisine yardmc olduunu aktaran Yakar, Ardndan noter huzurunda Pi saysnn virgülden sonraki 3 bin 600 rakamn 26 dakikada okudum. Bunun Türkiye rekoru olduunu düünüyorum. mkan verilirse kendi rekorumun üstüne çkmay istiyorum. Bir Hintli örencinin dünya rekorunu zorlamay düünüyorum. dedi.

Matematik Öretmeni Mehmet çiçekli okulda daha önce örencilere yönelik düzenledikleri etkinlikte 700 rakam ezberleyen Yakarn yeteneini fark ettiklerini belirterek Berat o yarmamzda birinci oldu. Zamanla da bu yeteneini gelitirip 3 bin 600 rakam okuyarak Türkiye rekorunu kazanm oldu. Dier örencilerimiz ve okulumuz adna güzel bir baar oldu. Dier örencilerimize de örnek olmasn diliyoruz. Bu gibi etkinliklerimizi de devam ettirmek istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git