Materyaller okullara gitti

Türkiye'de hafif ve orta düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere hizmet veren özel eğitim sınıflarında öğrenim görenler için hazırlanan özel eğitim materyallerinin ikinci etabının okullara gönderimine başlandı.

Haberler 26.02.2020 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Ders Aletleri Yapm Genel Müdürlüünde (DAYM) Özel çocuklara Özel Materyaller Tantm Faaliyeti-2 program düzenlendi.

MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, programn açlnda yapt konumada, sadece özel eitim alannda deil dier alanlarda üretilen eitim materyallerinin de yerli olmasnn önemli olduunu ve ihtiyaç duyulan ürünlerin öncelikli olarak Bakanlk çats altnda temin edilmesi gerektiini belirtti.

Malzemelerin kimyasal, fiziksel, mekanik ve çeitlilik açsndan çocuklarn kullanmna uygun olduunu kaydeden Gül, özel çocuklar gelecee hazrlamak adna devlet kurumlar ile milletin dayanma ve desteinin önemine dikkati çekti.

Destek Hizmetleri Genel Müdürü smail çolak da çalmay 2019da 7 bölgeye 7 tr materyal göndererek balattklarn, özel eitimde milli üretime devam ettiklerini söyledi.

Konumalarn ardndan, Krkkale, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya, Kütahya, Manisa, Uak, Aydn ve zmire hazrlanan materyalleri götürecek iki kamyon yola çkt.

- Materyaller 1050 snf ve okulun ihtiyacn karlayacak

Özel çocuklar için üretilen materyaller, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde düzenlenen, Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun da katld Özel çocuklara Özel Materyaller Tantm Toplants ile 2019da kamuoyuna tantlmt.

Özel Eitim ve Rehberlik Genel Müdürlüü tarafndan ülke genelinde yaplan Özel Eitim Materyal ve Etkinlik Yarmas sonucu gelitirilmeye deer görülen 42 çeit materyalin Ar-Ge çalmas yapld. Bu materyallerin, Mart 2019da DAYM bünyesinde seri üretim çalmalarna baland.

lk etapta 10 ile gönderilen ürünlerin 81 ile datm iki haftalk sürede tamamlanacak. Toplamda 11 bin 600 materyalle, 1050 özel eitim snf ve okulunun ihtiyac karlanacak.

Ana Sayfaya Git