MAÜ 7 ilde yabancı öğrenci sınavı yaptı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) birimi ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün ortak organizasyonu ile 7 farklı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Yabancı Öğrenci Sınavı başarılı şekilde tamamlandı.

Haberler 04.07.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa, Gaziantep, Hatay, Mersin, Bursa, stanbul ve Samsun olmak üzere 7 farkl ehirde e zamanl olarak gerçekletirilen Yabanc Örenci Snavna bata Suriye arlkl olmak üzere farkl ülkelerden yaklak bin 250 örencinin katld bildirildi.

YASANCI ÖRENC SINAVI

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak ilk kez farkl ehirlerde e zamanl olarak Yabanc Örenci Snavn gerçekletirdiklerini belirten Uluslararas Örenci Koordinatörü Dr. Ahmet Bütün, Snavn kaliteli ve profesyonel bir ekilde yürütülmesi için geni bir ekip ile birlikte youn bir mesai harcadk. Üniversitemiz tarafndan hazrlanan ve yabanc örencilerin daha baarl olmalarn mümkün klmak için snav soru kitapçklarn Türkçe, ngilizce ve Arapça olmak üzere 3 ayr dilde hazrladk. Yaptmz snavlara katlmn youn olmas, yabanc örencilerin snavlarmz benimseyerek bizlere güven duyduunun bir kantdr dedi.

MAÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öztürk, MAÜ-YÖS 2020/2 snavna gösterilen youn ilgiden dolay, yakn zamanda MAÜ-YÖS 2020/3 snavnn yaplmas için ilana çkacaklarn ve yeni dönemde 5 bin örencinin katlm göstermesini hedeflediklerini söyledi. Doç. Dr. Öztürk, pandeminin bitmesi ile birlikte Yabanc Örenci Snavn yurt dnda da yaplmasn planladklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git