MAÜ öğrencilerinden birincilik ödülü

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Diyarbakır’daki yarışmadan birincilikle döndü.

Haberler 22.11.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen Diyarbakr Gurme 2019 Gda ve Yöresel Lezzetler Fuar kapsamnda üniversitelerin yart yemek yarmasnda MAÜ örencileri ödülleri toplad. Fuarda Diyarbakr ve Mardin bata olmak üzere Malatya, Bingöl, Van, Osmaniye, Mersin, Trabzon, Kastamonu, Hatay ve Kayserinin de aralarnda olduu 45 ilin mutfa, sektörün profesyonelleri tarafndan tantld.

BRNCLK ÖDÜLÜ

Fuar kapsamnda düzenlenen yemek yarmasnda ana yemek, balk, tavuk ve tatl kategorilerinde dier üniversitelerin örencileri ile yaran Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü örencileri, Türkiyenin ünlü eflerinin jürilik yapt yarmalar sonunda, örencilerden Berkay Nedim balk kategorisinde, Fatma Tunç ana yemek kategorisinde altn madalya alrken, Merve Salam tatl kategorisinde, Asya Akpolat da ana yemek kategorisinde gümü madalya, Zinet Aan da tavuk kategorisinde bronz madalya ald. Yine örencilerden Sultan Kürküt, Sultan çalr ve Asya Akpolattan oluan ekip, yarmada birinci olarak 3 altn madalya daha ald. Böylece MAÜ toplamda, 5 altn, 2 gümü ve 1 bronz madalya kazand. Ayrca grup olarak yarlan en iyi üniversite kategorisinde en yüksek puan alan MAÜ örencileri böylece Mardine en iyi üniversite ödülünü de getirdi.

MUTFAKTA ARITILAR

Örencileri ve Turizm Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. Lokman Toprak, Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölüm Bakan Dr. öretim üyesi Semra Gürbüz ve bölüm hocalarndan Dr. öretim üyesi Ahmet Yar makamnda arlayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, ödül alan örencileri ve hocalarn tebrik ederek, üniversite ve ehir olarak bu baardan gurur duyduklarn söyledi. Bu çalmalarn, kültür turizmi ihtisas üniversitesi olma hedefi kapsamnda yaplan faaliyetlere güçlü bir destek anlamn tadn ifade eden Rektör Özcoar, bu hedefe ulamada bata basn kurulular olmak üzere sektörün ve tüm Mardinin desteini beklediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git