MEB 2 yılda 5 bin 22 kız öğrenciyi eğitime kazandırdı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında 2 yılda 15 ilde okuldan farklı sebeplerle uzak kalan 5 bin 22 öğrenci eğitime yeniden kazandırıldı.

Haberler 12.10.2017 - 07:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Özellikle Kz çocuklarnn Okula Devam Oranlarnn Artrlmas Projesi kapsamnda 2 ylda 15 ilde okuldan farkl sebeplerle uzak kalan 5 bin 22 örenci eitime yeniden kazandrld.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüünce 23 ubat 2015de balayan Özellikle Kz çocuklarnn Okula Devam Oranlarnn Artrlmas Projesi 5 bin 22 kz örencinin eitime kazandrlmasyla bu yaz tamamland.

Ar, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, Kars, Mardin, Mu, Siirt, anlurfa, Van, Hakkari ve Idrda uygulanan proje kapsamnda, kz çocuklarnn ilk ve ortaöretim düzeyinde okula devam oranlarn artrmak ve ailelerin eitimin önemi konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi.

Yeni atanan öretmenler, eitim alannda faaliyet gösteren kurumlarn personeli, yatl bölge ortaokulu eitim ve idari personeli ve bölgedeki yerel aktörler (emniyet, salk çalanlar, din görevlileri, yerel basn mensuplar ve yerel STKler) bata olmak üzere örencilerin yeniden okula kazandrlmas için 18 bin 516 kiiye eitim verildi.

Proje kapsamnda kz çocuklarnn eitime katlmasn salamak amacyla çocuklarn okula göndermeyen aileleri ziyaret etmek için ekipler oluturuldu. Bu ekiplerde görev alan bin 512 öretmene eitimler verildi.

- Kz örencileri tevik için yarma

Aile ziyaretleriyle 9 bin 424 aile ve 12 bin 977 örenciyle iletiime geçildi. Veli ve örenci görümeleri sonucunda 10 bin 558 aile anketi yapld ve 5 bin 22 örencinin okula devam saland.

Kz örencilerin okula tevik edilmesi için 43 ilde 8-12 snf örencileri arasnda 3 farkl kategoride logo ve slogan, fotoraf, ksa film yarmas düzenlendi. Yarma sonucunda dereceye giren örencilere tablet hediye edilerek, 15 pilot il birincileri rehber öretmenleri ile stanbul gezisi ile ödüllendirildi.

Örencilerin okula ikna edilmesi için 5 bin 703 öretmene rehberlik ve psikolojik danmanlk eitimi verildi. Örencilere ve ailelere ayr ayr hazrlanan 15 bin kariyer rehberlii kitapçklar pilot illere datld.

Ana Sayfaya Git