MEB açıkladı: Matematik öğretimi değişecek

Öğrencilerin matematik konusunda neden yeterince başarılı olmadıklarını araştırdıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Matematik öğretme yaklaşımı değişecek' dedi.

Haberler 26.03.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, eitimdeki son çalmalar ile ilgili gazetecilere bilgilendirmede bulundu. n Özer, unlar ifade etti:

Okul öncesi eitimin yaygnlatrlmasna arlk veriyoruz. Vatandalarmzn tüm çocuklarnn bulunduklar yer neresi olursa olsun okul öncesi eitime ücretsiz olarak eriebilmesi için çalyoruz. 3, 4, 5 ya aralndaki okullama oranlar hzla yükselecek.

ETMDE METAVERSE

Özellikle sanal gerçeklikle ilgili mesleki eitim için çalmalara balanmt. Özellikle i sal ve güvenlii açsndan riskli alanlarda dünyada mesleki eitim artrlm sanal gerçeklie geçti. Biz de onun aynsn mesleki eitime uygulayacaz. Mesela kaynakçlk alannda, madencilik alannda uygulamaya baladk. Artrlm sanal gerçeklik ile ilgili skntmz özel teebbüslerimiz, sektörümüz çok güçlü deil. Artrlm sanal gerçeklikle ilgili alt yapy kurma gelitirme, dijital ile içerikler oluturma ile ilgili çalmalar younlatrdk. Eitim için de metaverse ile ilgili çalmalar devam ediyor.

MATEMATKTE YLEME VAR

Matematikte öretme yaklamn deitirmeye çalyoruz. Yani yöntem farkll daha hayatla ilikili. Soyut bir alan olarak deil somut bir alan olarak öretilsin. Eitimin ilk kademelerinde çok somut, daha sonra gittikçe soyutlaan ama hayatla ilikisi hiç kopmayan bir matematik yaklam tasarlyoruz. Mesela ilkokul aamasnda matematik bir oyun tarznda farkl etkinliklerle örenilecek ekilde. Ortaokuldan liseye doru matematik zenginletirici ortamlarn saland yaklamlar olacak. Türkiye fen okuryazarlnda çok iyi durumda, matematikte iyileme var ama matematikte istediimiz düzeyde deil. Bunun için yeni yaklamlar üzerinde çalyoruz. Bu sadece örencilerimizin matematii örenme noktasnda deil daha sonraki akademik ve akademik olmayan yaantlarndaki baarlarnn da çok önemli bir ekilde etkileyecek.

Ana Sayfaya Git