MEB: ADES'i son 1 ayda kullanan öğrenci sayısı 828 bin oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) sunulan Akademik Destek Sistemi'ne (ADES) son 1 ay içinde kaydolup, sistemi kullanan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 11'inci ve 12'nci sınıf öğrencisi sayısının 828 bin olduğu açıklandı. Bakan Ziya Selçuk, "1 milyona yakın gencimizin gösterdiği ilgiden ve her gün sisteme kayıt yaptıran onlarca yeni öğrencimizin olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.

Haberler 29.04.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca Eitim Biliim Anda (EBA) sunulan Akademik Destek Sistemine (ADES) son 1 ay içinde kaydolup, sistemi kullanan ve Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) hazrlanan 11inci ve 12nci snf örencisi saysnn 828 bin olduu açkland. Bakan Ziya Selçuk, 1 milyona yakn gencimizin gösterdii ilgiden ve her gün sisteme kayt yaptran onlarca yeni örencimizin olmasndan mutluluk duyuyoruz dedi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, EBAda, 11inci ve 12nci snflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak kitap barndran ayrca örencilerin ihtiyacna göre akll yönlendirme sistemiyle hedeflerine ilerlemelerini salayan Akademik Destek Sisteminin, gençlerin beenisini kazand belirtildi. Koronavirüs salgn nedeniyle 25- 26 Temmuza ertelenen YKSye en verimli ekilde hazrlanmak için son 1 ay içinde ADESe kaydolup, sistemi kullanan 11inci ve 12nci snf örencisi saysnn 828 bin olduu açkland.

ADESTE YAPAY ZEKA DESTE VE AKILLI ÖNER SSTEM VAR

EBA Akademik Destek Sisteminde her örencinin yapay zeka destekli sistem tarafndan kendisi için önerilen çalma stratejisi ile üniversite hedeflerine doru ilerledii kaydedildi. Sistemin, örencilerin Sfrdan çal, Eksiklerini Kapat ve Sorulara Yüklen gibi farkl stratejiler seçmesine olanak salad belirtilerek, öyle denildi:

Örenci tarafndan hedeflenen bölümün puan, puan türü, konuyla ilikili ÖSYMnin sorduu sorularn toplam sorulara oran, örencinin bu ders ile ilikili snav bölümlerindeki net hedefleri gibi verilerle kiiye özel yol haritasn ADES oluturuyor. Örenciler tüm konulara eit zaman harcamak yerine, hedefe ulamak için önem vermeleri gereken konulara yönelebiliyorlar. Akll öneri sistemi de bulunan ADESte 240 binden fazla soru bulunuyor. ADESte örencinin bir konuyu ne derinlikte kavradn kestirmek için örencinin deneme snav sorular ve test sorular cevaplar, soru zorluk parametreleri ve hangi sra ile çözüldükleri analiz edilerek hedefleriyle karlatrlyor. Bunun sonucunda sradaki konunun önerilip önerilmeyeceine yine sistem tarafndan karar veriliyor.

BÜYÜK GAYRET SARF ETTK

Açklamada, Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun deerlendirmelerine de yer verildi. Bakan Selçuk, Akademik Destek Sistemine ilikin yln banda gençlere Size ne lazm diye sorduklarn belirterek, EBA Akademik Destek Sistemine öyle yön çizdiklerini kaydetti. Selçuk, Örencilerimiz üniversite snavna hazrlanrken tam ihtiyaçlar olan ortaya koymak için büyük gayret sarf ettik. Elbette o zaman böyle bir salgn dönemiyle karlaabileceimizi düünmemitik. u an içinde bulunduumuz uzaktan eitim koullarnda Akademik Destek Sistemine olan ihtiyaç daha da artt. Bir milyona yakn gencimizin gösterdii ilgiden ve her gün sisteme kayt yaptran onlarca yeni örencimizin olmasndan mutluluk duyuyoruz dedi.

NE GEREKRSE YAPMAYA DEVAM EDECEZ

Bakan Selçuk, örencilerin ihtiyaçlarna göre ne gerekirse yapmaya devam edeceklerini belirterek, unlar kaydetti:

Akademik Destek Sistemimizin yan sra EBAda, LGS ve YKSye hazrlk yapan 8inci ve 12nci snf örencilerimizin tamamna sunduumuz canl ders uygulamas da her geçen gün daha fazla kullanlyor. Örencilerimizin kendi öretmenleri ve snf arkadalaryla çevrimiçi ders yaptklar EBA Canl Snf uygulamasnda 13 Nisan 2020den itibaren, ilk 15 günde ilenen ders says 650 bini at. Bu derslerin 150 bini ilk hafta yaplmt. Talep giderek younlat. kinci hafta 500 bin canl ders yapld. Bunlarn yaklak 200 bini hafta sonunda ilendi. Uzmanlarmz EBA Kontrol Merkezinde 7 gün 24 saat daha fazla örenci ve öretmene hizmet sunabilmek çalyorlar. Gelien durumlara, örencilerimizin ihtiyaçlarna göre ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git