Meb alarm verdi!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, dünya çapında pek çok genci intihara sürükleyen 'Mavi Balina', 'Momo' oyunları ve dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirmek amacıyla 'Eğitim Bilişim Ağı' çatısı altında yeni bir portal hazırladı.

Haberler 18.04.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, Bakan Ziya Selçukun, öretmenler, ebeveynler ve uzmanlara çocuklarn ihtiyaçlarnn hassasiyetle dikkate alnmas yönünde yapt çar sonras harekete geçti.

MAV BALNA VE MOMO

Bakanlk, dünya çapnda pek çok genci intihara sürükleyen Mavi Balina, Momo oyunlar ve dijital platformlardaki kötü niyetli kii ve yazlmlara kar bilinçlendirmek amacyla Eitim Biliim A çats altnda yeni bir portal hazrlad. www.eba.gov.tr/siber-guvenlik adresinden eriilebilen Siber Güvenlik Portalnda güvenli internet, oyun bamll, teknolojinin doru kullanm, siber zorbalk gibi pek çok konu balnda, çocuklara hitap edebilecek animasyonlar ve renkli infografikler yer alyor.

BAKANLIK ALARMA GEçT

Siber güvenlik oyunu da hedef kitleyi dijital dünyadaki tehlikelere kar elenceli bir içerikle bilinçlendirmeyi hedefliyor. Ayrca, Siber Güvenlik Portalnda, kiisel bilgilerin korunmas için dikkat edilmesi gereken noktalar, virüs ve casus yazlmlara yönelik uyarlar, internetin güvenli ve elenceli kalmas için alnabilecek önlemler, bir tehdit ortaya çktnda yaplabilecekler, videolarla elenceli bir ekilde anlatlyor. Bakanlk portaln, öretmenler, aileler, uzmanlar ve örencilere yol gösterecek bir rehber niteliinde olacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git