MEB Bakanı Selçuk: Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir. Konfor arıyorsanız bu meslek uygun değil. Öğretmenin her zaman huzursuz olması gerekir. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor. Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin" dedi.

Haberler 25.07.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 20 bin sözlemeli öretmen atamas törenine katld.

çocuun huzuru için öretmenin huzursuzluu art görünüyor diyen Selçuk, 21. yüzyln beklentisine cevap vermemiz çok önemli. Kyasya rekabet var dünyada. Öretmenlik meslei fedakrlk, özveri mesleidir. Konfor aryorsanz bu meslek uygun deil. Bitkin dümüyorsanz gerçekten hakkn vermediiniz üphesine ihtiyacnz olabilir. Öretmenin her zaman huzursuz olmas gerekir. çocuun huzuru için öretmenin huzursuzluu art görünüyor. u anda sizin yerinizde olmay çok isterdim. Öretmenlik heyecan farkl bir ey. Yapacanz ilerle ilgili olarak bizim güvencemiz siz, sizin güvenceniz biziz açklamasnda bulundu.

BU N BAST BR MEMURYET OLMADIINI FARK EDN

Öretmenlik mesleinin basit bir memuriyet olmadn ifade eden Selçuk, Bu iin basit bir memuriyet olmadn fark edin. Bu yl bütçe imknlar çerçevesinde 20 bin öretmen atamas gerçekletirebiliyoruz. Bu konuda elimden gelen çabann fazlasn göstererek bu saynn artmas için çaba içerisinde olduumuzu bilmenizi isterim. Umut güzeldir ama umut tacirlii iyi bir ey deildir. Bu konuda ne gerekiyorsa her türlü enerjimizi harcayacaz diye konutu.

DOLULUK ORANI YÜZDE 87DEN 89A çIKTI

Milli Eitim Bakanl Personel Genel Müdürü Hamza Aydodu ise Türkiye genelindeki öretmen saysnn 900 bin 525 olduunu belirterek, Türkiye geneli öretmen doluluk oranmz yüzde 87dir. 20 bin öretmen atamas ile beraber toplam öretmen saymz 920 bin 525 olacaktr. Türkiye geneli öretmen doluluk oranmz ise yüzde 87den yüzde 89a çkacaktr. bilgilerini paylat.

Aydodu, daha sonra gazetecilere yapt açklamada, öretmen atamalarnda illerin ve bölgelerin doluluk oranna göre atama yapldn belirterek, u anda doluluk oran en düük bölgelerden birinin Dou Anadolu olduunu bildirdi.

85 branta 75 ile atama yapldn bildiren Aydodu, en fazla anlurfaya öretmen atandn söyledi.

Aydodu, 5 bin ücretli öretmen atamasnn da yaplacan hatrlatarak, Onlarn da mülakat ilemlerini austos aynda bitirmi olacaz. 17 Eylülde okullardan açlmadan önce 25 bin öretmenimizin atamasn gerçekletirmi olacaz. dedi.

ATAMALARDAK KONTENJANLAR

Atamalarda kontenjanlar, ilk atama yaplabilecek resmi eitim kurumlarnn ihtiyaçlar, 2018de illerin öretmen hareketlilii, Suriyeli örencilerin çounlukta bulunduu iller (anlurfa, Gaziantep, Hatay) mesleki ve teknik eitimdeki öncelikli alanlar gibi hususlar esas alnarak belirlendi.

Toplam kontenjann yüzde 90 Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki illere ayrld. Atama gerçekletirildikten sonra Dou Anadolu Bölgesindeki doluluk oran yüzde 80,64ten yüzde 89,15e, Güneydou Anadolu Bölgesinin doluluk oran yüzde 78,56dan yüzde 86,42ye yükselecek.

En çok kontenjan ayrlan illerden bazlar 3 bin 424 öretmenin atand anlurfa, bin 744 öretmenin atand Van, bin 555 öretmenin atand rnak, bin 449 öretmenin atand Ar ve bin 334 öretmenin atand Gaziantep oldu.

En çok kontenjan ayrlan alanlardan bazlar ise öyle gerçekleti:

Snf öretmenlii (3 bin 806), ngilizce (2 bin 2), din kültürü ve ahlak bilgisi (bin 907), okul öncesi öretmenlii (bin 676), ilköretim matematik öretmenlii (bin 453).

Ana Sayfaya Git