MEB bilgi güvenliğini "MEBBulut" ile korumaya aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesindeki tüm kurum ve birimlerin daha güvenli bir şekilde bilgi paylaşımı yapabilmesine imkan tanıyan, yüzde 100 yerli imkanlarla oluşturulan "MEBBulut" sistemini hizmete sundu

Haberler 12.09.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), bünyesindeki tüm kurum ve birimlerin daha güvenli bir ekilde bilgi paylam yapabilmesine imkan tanyan, yüzde 100 yerli imkanlarla oluturulan MEBBulut sistemini hizmete sundu.

2023 Eitim Vizyonu kapsamnda veriye dayal yönetim sistemine geçi süreçlerine yönelik çalmalar devam ettiren Bakanlk, bu kapsamda iCloud benzeri bir bulut depolama sistemi olan MEBBulutu hayata geçirdi.

Cumhurbakanlnca yaymlanan Bilgi ve letiim Güvenlii Genelgesindeki tedbirler dikkate alnarak kurulan depolama sistemi MEBBulut, https://bulut.meb.gov.tr adresi üzerinden hizmet vermeye balad.

Sistem sayesinde MEB bünyesindeki tüm kurum ve birimlerin daha hzl, fonksiyonel ve güvenli bir ekilde veri paylamn yapabilmesine imkan tannacak. Sistemdeki verilere web, mobil ve masaüstü uygulamalar üzerinden güvenli bir ekilde eriilebilecek.

Tamamen yerli imkanlarla hazrlanan sistemdeki veriler MEB altyapsnda kriptolu ve güvenli bir ekilde saklanyor ve hiçbir verinin dar çkmasna izin verilmiyor.

MEBBulut sistemi ile kurum genelinde herkes için ortak bir çalma alan da salanyor.

Ayrca sistemle anlk olarak veri paylamnda bulunma ve bu veriyi dünyann her yerine hzl bir biçimde iletebilmeye olanak tannyor.

Hiçbir veri kalc olarak silinemedii için yüksek seviyede veri korumas salanrken, sistem zararl yazlmlara kar da yüksek koruma içeriyor.

Öte yandan dier kurumlar ile bilgi alverii yaplmasna da olanak tanyan MEBBulut, kurumlar aras güvenli veri paylamna da katk sunacak.

Ana Sayfaya Git