MEB 'çevre eğitimi' müfredatına 'iklim değişikliğini' de ekledi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaokullarda iki kademede seçmeli 'çevre eğitimi' dersinin, gelecek yıldan itibaren 3 kademede 'çevre eğitimi ve iklim değişikliği' adı altında uygulanmasına karar verildi.

Haberler 20.12.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, yazl açklamasnda, bakanlk olarak çevre bilinci ve bu konuda farkndaln artrlmas için çok yönlü çalmalar ve projeler yürüttüklerini vurgulad. Bakan Özer, gelecee dair en büyük sorun alanlarndan biri olan iklim deiikliini önlemek ve çevrenin korunmas bilincini küçük yalardan itibaren örencilere aktarmak için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan öncülüünde Sfr Atk Projesinin yürütüldüünü hatrlatt. Özer ayrca bakanlk olarak çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl ile birlikte pek çok çalma yürüttüklerini kaydetti.

çEVRE ETM

Bakan Özer, bakanlk olarak çevre eitimi ve iklim deiiklii dersine müfredatta daha fazla yer ayrmak için önemli bir adm attklarn belirterek, unlar kaydetti:

Türkiyenin Paris Anlamasna taraf olmasyla iklim deiiklii ile mücadele için çalmalar her alanda hz kazand. Milli Eitim Bakanl olarak Türkiyenin iklim deiiklii mücadelesinde genç nesillerimizin daha bilinçlenmesi için müfredatta da önemli bir deiiklie gittik. Talim ve Terbiye Kurulu toplantsnda alnan kararla, 2015ten bu yana 7nci veya 8inci snflarda haftada 2 saat seçmeli olarak okutulan çevre eitimi dersi, 2022-2023 eitim-öretim ylndan itibaren okutulmak üzere 6nc ve 7nci snflarda 1 saat, 8inci snflarda ise 1 ya da 2 saat yine seçmeli olarak çevre eitimi ve iklim deiiklii ad altnda uygulanacak. Bu kapsamda, gelecee yaplan uzun vadeli bir yatrm olarak çevre ve iklim deiiklii eitimi, müfredatta daha geni yer bulacak.

Bakan Özer, öretmenlere çevre bilinci konusunda bilgilendirmeler yapacaklarn da belirterek, Sömestr tatilinde tüm öretmenlere iklim deiiklii, çevre bilinci, sfr atk konularnda bilgiler verilecek dedi.

Ana Sayfaya Git