MEB değişimine destek geldi!

Diyarbakır eğitiminin ayağa kalkması için bu desteği verdiklerini belirten, Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan “81 il içerisinde eğitimde 76’ıncı sırada yer almak Diyarbakır’ın çocuğuna bir hakarettir”

Haberler 03.06.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn yeni l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçerin baz ilçe ve ube müdürlerini görevden alarak yerlerine yeni atama yapmas sonras, baz kesimlerce eletirilere maruz kalmasndan dolay açklamada bulunan Türk Eitim-Sen Diyarbakr ube Bakan Ahmet Bürhan, Taçerin yapm olduu görev deiiklerini desteklediklerini ve baarlar dilediklerini söyledi.

Diyarbakrn yeni l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçerin baz ilçe ve ube müdürlerini görevden alarak yerlerine yeni atama yapmas sonras, baz kesimlerce eletirilere maruz kalmasndan dolay Türk Eitim-Sen Diyarbakr ube Bakan Ahmet Bürhan tarafndan açklama yapld.

Fatura Hasan Aslana kesildi gibi bir alg ortaya çkt

Son bir haftadr Diyarbakrda milli eitim camiasnda baz yer ve görev deiiklikleri meydana geldiini hatrlatan Bürhan, Eski l Milli Eitim Müdürümüz Hasan Aslan baz gerekçelerden dolay bakanlk tarafndan görevinden alnd. Ama müdür bey görevden alndnda bütün ekibi ve onun oluturduu ekip görevinin banda kalmaya devam etti. Ama fatura Hasan Aslana kesildi gibi bir alg ortaya çkt. Fakat bu bir ekip iidir, eitimde 81 il içerisinde 76nc srada olmamamz ve eitim öretim alannda çok baarsz olmamzn faturasn sadece Hasan Aslana mal etmek büyük bir yanllk olur. Onun ve ekibinin bu baarszlnn faturasn bunlarn da ödemesi gerekiyor. Sadece bu milli eitim müdürü, müdür yardmclar veya ilçe müdürleri ile deil dedi.

Diyarbakrn eitim sralamasnda 76n srada yer hakarettir

Diyarbakrn eitim sralamasnda 76n srada yer almasn hakaret olarak nitelendiren Bürhan, Son 7 - 8 yldr bir kesim, okul müdürlerinden, okul müdür yardmclarndan tutun da ube müdürlerine, il ve ilçe milli eitim müdürlerine bütün yönetici kademesine müdahale ettiler. Hep kendi yandalarn bu tür kadrolara getirdiler. Bu kadrolamay yapan insanlardan beklediimiz u, bu kadrolamaya yapan insanlarn bugün çkp bu baarszl da sahiplenmeleri gerekiyor. Bizim çocuklarmz geri zekal deil, 81 il içerisinde eitimde 76nc srada yer almak Diyarbakrlya ve Diyarbakrn çocuuna bir hakarettir ve bunun faturasn da, geçmi dönemde bu kadrolamay yapan, bu kadrolar igal eden ve tekrar sayyorum okul müdür yardmclarndan tutunda okul müdürlüü, ilçe milli eitim müdürlüü, milli eitim müdür yardmcl ve milli eitim müdürü bu kadrolar igal edenlerin bunun faturasn ödemeleri gerekiyor ifadelerini kulland.

Bu ehrin çocuklarna yazk etmeyelim

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçerin baz kesim tarafndan çeitli sözlerle ypratldn bunun için kendisinin göreve balar balamaz yapm olduu atamalar ve deiiklikleri desteklediklerini belirten Bürhan, Devlet birisini bu ile il milli eitim müdürü olarak göndermi ise, onun güvenlik soruturmasn da yapmtr ve onun balantlarna da bakmtr. Bu sadece çkar ve menfaatine dokunan baz kesimlerin ve imdiye kadar eski il milli eitim müdürüne çantasn tattran baz sivil toplum kurulularnn bakanlar yeni gelen müdüre ayn eyleri yaptramadklarn bildikleri için bu tür söylentileri ortaya çkartyorlar. Ama bizim görü ve düünce olarak fikrimiz udur, bu ehrin çocuklarna yazk etmeyelim. Bu nedenle yeni gelen il milli eitim müdürümüz Doç. Dr. Feysel Taçer ve müdür yardmcs arkadalarmza baarl olmalarn diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git