MEB duyurdu!

Binlerce kişi bekliyordu. Bakanlık harekete geçti ve ilk adım atıldı. Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmaya başlandı. Kararname illere yollandı. İlke etapta 3 bin 200 öğretmen kadroya geçirilecek. Peyi sözleşmeli öğretmenler ne kadar maaş alıyor.

Haberler 23.10.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 103 bin sözlemeli öretmen bulunuyor. Sözlemeli öretmenler atandklar ilde 4 yl süresince sözlemeli olarak çalyordu. Her sene öretmenlerle sözleme yeniliyordu. 4 yl sonunda öretmenler kadroya alnyordu. 2 yl da kadrolu olarak çalan sözlemeli öretmenler atandklar yerde toplamda 6 yl görev yaptktan sonra fakl illere tayin isteyebiliyordu. Yeni düzenlemeyle 4+2 yl olan bu süreler bu yl 3+1 olarak deitirilmiti.

KARARNAME GÖNDERLYOR

Yani 3 yl çalp kadro alan sözlemeli öretmenler 1 yl daha çaltktan sonra tayin isteyebilecek. Bu kapsamda 3 yln dolduran öretmenler ne zaman kadroya alnacan merak ediyordu. Müjdeli haber Milli Eitim Bakanlndan (MEB) geldi. MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydodu, sosyal medya hesabndan u açklamay yapt: 3.200 sözlemeli öretmenimizin kadroya geçi kararnamesi illere gönderildi; hafta ba ise gün gün gönderilecek.

Ana Sayfaya Git