MEB Gaziantepli kız çocuklarına da el uzatacak

Bakanlık tarafından kız çocuklarının okula devamının sağlanması için yürütülen KEP II projesinin pilot illeri arasına eklenen Gaziantep'te, 10 bin kız çocuğunun eğitime kazandırılması amaçlanıyor.

Haberler 30.12.2016 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yürütülen Özellikle Kz çocuklarnn Okuma Oranlarnn Artrlmas Projesi (KEP II) kapsamndaki pilot iller arasna eklenen Gaziantepte, okula devam etmedii tespit edilen 10 bin kz çocuunun okullatrlmas hedefleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birlii tarafndan finanse edilen, MEB öncülüünde yürütülen KEP II projesi kapsamnda, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki 14 pilot ile Gaziantep de dahil edildi.

Okula kayd yaplan ancak çeitli sebeplerle devam edemeyen, özellikle kz çocuklarnn eitimlerini sürdürebilmelerini salamak amacyla geçen yl mart aynda balatlan projede, Ar, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Erzurum, Hakkari, Idr, Kars, Mardin, Mu, Siirt, anlurfa ve Vanda çeitli kesimlere eitimler verildi ve aile ziyaretleri gerçekletirildi.

Daha çok çocuun daha kaliteli eitim alabilmesi amacyla düzenlenen eitimcilerin eitimi kapsamnda da Gaziantepte bir otelde eitim toplants düzenlendi.

- Öretmenlerle velilere eitim verildi

Eitimcilere okula devam oranlarnn artrlmas amacyla farkl eitimler verilen toplantya, bata rehber öretmenler olmak üzere farkl okullardan 200 eitimci katld.

Mesleki, psikolojik danmanlk ve rehberlik ana balklar altnda verilen eitimlerde, aktif örenme süreçleri, müfredat d faaliyetler, örencilerin okula ballnn arttrlmas ve rehberlik hizmetlerinin gelitirilmesi konular üzerinde duruldu.

Eitimlerin üçüncü gününe veliler de dahil edildi. Milli Eitim Bakanl yetkililerinin katld toplantda velilere, okula devamn önemi ve gereklilii anlatld.

Gelecek yln nisan ayna kadar devam edecek eitimler ve ev ziyaretleri sonucu, Gaziantepte 10 bin kz çocuunun okula geri kazandrlmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git