MEB harekete geçti!

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciye dağıtılacak ücretsiz kitapları dünden itibaren okullara göndermeye başladı. Daha önce poşetler içinde gönderilen kitaplar bu yıl ilk kez "sıfır atık" projesi kapsamında poşetsiz gönderilecek.

Haberler 09.07.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yeni eitim-öretim döneminde örencilere ücretsiz olarak verilecek yaklak 147 milyon ders kitabnn datmnda plastik poetler kullanlmayacak. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde yürütülen Sfr Atk Projesi kapsamnda Türkiye genelinde devam eden seferberlie okullardaki geri dönüüm kumbaralar, örenci eitimleri gibi uygulamalarla destek veren Bakanlk, bu anlay ücretsiz ders kitaplarnn datm çalmalarna da yanstt.

MEB tarafndan tüm il milli eitim müdürlüklerine, 2019-2020 eitim-öretim ylnda Bakanla bal resmi ve özel okul öncesi eitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöretim kurumlarnda örenim gören örencilere datlacak ücretsiz ders kitaplarnn datm esaslarn içeren yaz gönderildi.Yazda, ücretsiz olarak verilecek ders kitaplarnn datm için plastik poet gönderilmeyecei bildirildi.

Elektronik ortamda yaynlanacak kitaplar belirlendi

Öte yandan yazda, ders kitaplarnn örenci ve öretmenlerin hizmetine sunulmasnda yaplacak i ve ilemler detaylaryla sraland.

Buna göre, takm kitaplarda örencilere ders ve örenci çalma kitab, öretmenlere ise ders kitab ve örenci çalma kitab ile öretmen klavuz kitab birlikte verilecek. 2019-2020 eitim-öretim yl için elektronik ortamda yaynlanacak kitaplarn listesini paylaan Bakanlk, bu kitaplarn içeriklerini PDF formatnda http://www.eba.gov.tr/ekitap adresinde hizmete sunacak.

Az gören örenciler için linkte yer alan kitaplarn içerikleri, il, ilçe milli eitim müdürlükleri tarafndan tabletlere yüklenerek örencilere ulatrlacak. Açk öretim ortaokulu, açk öretim lisesi ve mesleki açk öretim lisesi ile yetikinler I. ve II. kademe kitaplar, ders notlar ise halk eitim merkezi müdürlüklerince teslim alnarak datlacak.

Yaklak 147 milyon ücretsiz kitap datlacak

Bakanlkça 2003ten itibaren uygulanan ücretsiz ders kitab projesi kapsamnda 2019-2020 eitim- öretim yl için okullardan kitap talepleri toplanrken, bu çerçevede talep edilen 146 milyon 845 bin 100 adet kitabn basksna baland. Bu kapsamda bugünden itibaren basks tamamlanan ders kitaplar il ve ilçe milli eitim müdürlüklerine gönderilmeye balanacak. 26 Austos itibaryla 146 milyon 845 bin 100 adet ders kitabnn tamam il ve ilçe milli eitim müdürlükleri depolarnda olacak. Okullarn açld 9 Eylül itibaryla örgün eitimdeki 18 milyon örencinin masasnda ders kitaplar hazr bulundurulacak.

Mesai saati gözetmeksizin çallacak

Okullarn eitim-öretime balad gün kitaplarn örenci ve öretmenlerin hizmetine sunulabilmesi için yürütülecek i ve ilemler, cumartesi ve pazar günleri de dahil mesai saatlerine bal kalnmakszn sürdürülecek. Ancak teslim alma i ve ilemlerinin 07.00-21.00 saatleri arasnda yaplmasna yönelik gerekli tedbirler ilgili birim amirleri tarafndan alnacak. Teslim alnan kitaplar için adres bilgileri sisteme girilen depolar, en geç 8 Temmuza kadar hazr hale getirilecek, buralarda her türlü güvenlik tedbiri alnacak. Depolarn güvenliinin salanmas hususu emniyet müdürlüklerine bildirilecek. l, ilçe milli eitim müdürlüklerince kitaplarn teslim alnmas, muayene ve kabulü, depoda bulunan ders kitaplarnn datm planna göre tasnif edilmesi, datm plannda bulunan bütün okullara nakledilmesi ile benzeri i ve ilemler maarif müfettilerince denetlenecek.

Ana Sayfaya Git