MEB harekete geçti: Ücretsiz olacak, kullanıma açıldı

Binlerce öğrenciye büyük destek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına giden öğrencilere kaynak desteği sağlamak için bin 140 soruluk ölçme destek paketi hazırlanarak, dijital ortamda kullanıma açıldı.

Haberler 10.10.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB, hafta sonlar veya uygun olmas durumunda hafta içi yaplan destekleme ve yetitirme kurslarnda örencilere derslerle ilgili geliim için ücretsiz destek imkn sunmak amacyla bir dizi çalma balatt. Bu kapsamda, kurslara destek için ünitelere yönelik bin 140 sorudan oluan ölçme destek paketi hazrland. Ölçme destek paketinde 5, 6 ve 7nci snf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve ngilizce derslerinden sorular bulunuyor.

Derslerde 1, 2 ve 3üncü üniteden her snf seviyesinde 60 soru olmak üzere 180 soru hazrlanrken ngilizce dersinden 1, 2, 3 ve 4üncü ünitelerden her snf seviyesinde 60 soru olmak üzere 240 soruluk destek paketi oluturuldu. Soru destek paketi, bugünden itibaren Bakanln internet sitesinden örencilerin ve öretmenlerin kullanmna açld.

DÖRT DERSTEN GELM ZLENECEK

MEB, eitim-öretim yl banda destekleme ve yetitirme kurslar yönergesinde deiiklik yapmt.Yönergede en göze çarpan deiiklie göre 5inci snftan 12nci snfa kadar tüm snf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve yabanc dil derslerinde Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan ortak snavlar yaplacak. Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, konuya ilikin AA muhabirine açklamada bulundu.

Bakanlk olarak bu yl destekleme ve yetitirme kurslarnda verimlilii artrmak için önemli admlar attklarn bildiren Özer, u bilgileri verdi: lk olarak tüm süreçleri elektronik ortamda izleyebilmek ve veri analizi yapabilmek için Bilgi lem Dairesi bakanlmz e-Kurs modülü gelitirdi ve u anda kullanyoruz. kinci en önemli adm olarak bu kurslarda izleme, deerlendirme ve iyiletirmeye arlk vereceiz. Bu kapsamda 5inci snf seviyesinden 12inci snf seviyesine kadar tüm snf seviyelerinde kurslarda her dönem sonunda ylda iki kez Türkçe, matematik, fen bilimleri ve yabanc dil derslerinden Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüümüz ortak snavlar üzerinden örenci baar izlemesi (TMFY-ÖBA) yapacak. Aratrmadan elde edilen bulgular il müdürlüklerimizle paylaacaz ve destekleme yetitirme kurslarnn verimliliini artrmak için kullanacaz.

DESTEKLEME VE YETTRME KURSLARINA KAYNAK DESTE

Mahmut Özer, MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünce destekleme ve yetitirme kurslarna örenci ve öretmenlere yardmc olmak için hazrlanan destek soru paketine ilikin, unlar kaydetti: Okullarmzda örencilerimiz için hazrladmz ücretsiz kurslarn verimliliini artrmaya yönelik üçüncü adm olarak baz derslerden soru destek paketi hazrladk. Bu kapsamda birinci dönem için bin 140 sorudan oluan bir destek paketini açkladk. Bu sorular, sadece destekleme ve yetitirme kurslarnda deil okullarmzda da kullanlabilecek. Dier taraftan ayn uygulamay ikinci dönemde de sürdüreceiz. Planlamas yapld, çalmalar devam ediyor. kinci dönemin banda da bin 440 soru destek paketini örencilerimiz ve öretmenlerimizle paylaacaz.

Ana Sayfaya Git