MEB icat robotları yarıştıracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenecek "Uluslararası MEB Robot Yarışması"na 11 ülkeden katılacak öğrencilerin 2 bin 828 robotu icat değeri taşıyor.

Haberler 06.05.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB, Konya Büyükehir Belediyesi Kongre ve Spor Salonunda 10-12 Mays tarihleri arasnda düzenlenecek 11.Uluslararas MEB Robot Yarmas ile üniversite ve lise örencilerinin özgüvenlerinin, aratrma, sorgulama becerilerinin artmasn ve kolektif çalmay örenmelerini hedefliyor.

Mesleki ve teknik eitimin niteliinin arttrlmasn ve toplumda bu alanda farkndalk oluturulmasn, lise ve üniversite örencilerinin eitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönütürülebilmesini de amaçlayan yarmada, 12 ülkeden icat deerindeki 2 bin 828 robot sergilenerek, endüstriyel gelimelerin tantlmasna öncülük edecek.

Kategori platformlar ve organizasyonun tamam genel müdürlüün rehberliinde öretmen ve örenciler tarafndan, giderleri ise genel müdürlük bütçesiyle düzenlenen yarmann açl, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz tarafndan yaplacak.

- Yurt dndan da katlm var

Bakanln 2013ten beri düzenledii yarmann bu ylki temas, Mevlana ve Ahican Hogörü Kenti Konyada olarak belirlendi.

Birincisi 2007de 3 kategori ve 132 robot ile Ankarada düzenlenen robot yarmasnn 11incisine 388 okuldan 3 bin 233 örenci ve öretmen, 12 kategoride 2 bin 828 robotla bavurdu.

Yarmaya Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, KKTC, Krgzistan, Makedonya, Tunus, Türkmenistan, Romanya, Suudi Arabistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülkeden 58 örenci ve öretmen, 31 robot ile katlacak.

- Para ödülleri TÜBTAKtan

Yarma, Temal, çizgi zleyen Hzl çizgi zleyeni Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), nsansz Hava Arac (Mini Drone), nsans Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-çaltr, Yumurta Toplama (Carette Caretta) ve Serbest proje eklinde 12 kategoride gerçekleecek.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) arasnda imzalanan protokol çerçevesinde, dereceye giren yarmac ekiplerin para ödülü TÜBTAK tarafndan karlanacak.

Bakanlk ilk üç dereceye girenlere katlm belgesi, baar belgesi, madalyon ve okullara kupa, dizüstü bilgisayar ve jüri özel ödülü, en iyi tasarm ödülü, fairplay ödülü takdim edecek.

TÜBTAK tarafndan kategorilerinde birinci olan yarmac ekip üyesi örenci ve danman öretmene kii ba 2 bin 500er, ikinci olanlara 2 biner, üçüncülük ödülü olarak ise bin 500er lira verilecek.

Ana Sayfaya Git