MEB Kültür Yayınları dijital ortama taşındı

Milli Eğitim Bakanlığı, kültür yayınlarının tamamını 'MEB Kültür Yayınları' adlı mobil uygulama ile dijital ortama taşıdı. Bakan Mahmut Özer, "Bir taraftan her okula kütüphane kurarak okuma ve araştırma kültürünü okullarımızda yaygınlaştırmaya çalışırken diğer taraftan dijital kütüphaneler de oluşturmaya ve zenginleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 06.12.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, ekim ay sonunda balatlan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamnda tüm okullara kütüphane yaplmas için seferberlik balatarak, 1 ayda 3 bin 200 okula yeni kütüphane yapan bakanlk, yaynlara eriilebilirlii artrmak için bir adm daha att. Öretmen yazarlar, dünya klasikleri, dünya edebiyat, Türk dünyas, Türk klasikleri, Türk edebiyat, ark-slam klasikleri, çocuk yaynlar ve eitim yaynlar dizileri altnda yaymlanan eserlerin tamam mobil uygulama ile eriime açld. MEB Kültür Yaynlar adl mobil uygulamaya Android ve IOS iletim sistemli cihazlarn mobil marketlerinden eriilebiliyor.

DJTAL MEDYAYA TAINDI

Bakanln çok sayda eser yaymladn ve bu eserlere daha çok kiinin eriimi için dijital platformlarn önemli olduuna deinen Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, Eserleri hem web sayfamzdan yaymladk hem de MEB Kültür Yaynlar mobil uygulamamzla eriilebilirliini artrdk. Yeni eserleri yaymladkça ayn uygulamalara aktarmaya devam edeceiz. Dolaysyla bir taraftan her okula kütüphane kurarak okuma ve aratrma kültürünü okullarmzda yaygnlatrmaya çalrken dier taraftan dijital kütüphaneler de oluturmaya ve zenginletirmeye devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git