MEB lise öğrencileri için ikinci "Soru Destek Paketi"ni erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise öğrencilerine yönelik 750 sorudan oluşan ikinci "Soru Destek Paketi"ni "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adresinden erişime açıldı.

Haberler 27.04.2020 - 23:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, MEB, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle zorunlu olarak okul dnda, uzaktan devam eden eitim sürecinde örencilere ihtiyaç duyduklar destei salamak için özel bir çaba sarf ediyor.

Lise örencileri için tüm snf seviyelerinde birinci döneme ait müfredat ve kazanmlar kapsayan 490 soruluk tekrar testlerinden oluan Soru Destek Paketi, 9 Nisanda yaymlanmt. 750 sorudan oluan ikinci soru destek paketi de bugün paylald. Böylece lise örencileri için bir ayda tüm derslerden yaymlanan soru says 1.240a ulat.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin yapt deerlendirmede, uzaktan eitim sürecinde örencilerin ihtiyaçlar dorultusunda verdikleri destei sürekli artrmak için çaltklarn ifade etti.

SORU DESTEK PAKET

Lise örencileri için ilk grup çalma sorularn bu ay içerisinde yaymladklarn hatrlatan Selçuk, unlar kaydetti:

Lise örencilerimizin birinci döneme ait derslerini gözden geçirmelerine destek olmak için 9, 10, 11 ve 12.snflarn birinci dönemine ait derslerin birinci ünitelerinin müfredat ve kazanmlarn kapsayan 750 sorudan oluan ikinci soru destek paketini de bugün örenci ve öretmenlerimizin kullanmna sunduk. Örencilerimizin belirsizlik duygusuna kaplmadan, rahat bir ekilde eitimlerine devam etmeleri çok önemli. Bunun için ne gerekliyse yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki soru destek paketlerini ünite baznda hazrlayacaz. Böylece örencilerimiz eksiklerini daha iyi görme ve telafi etme imkn bulacaktr.

Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda yaplacak merkezi snava katlacak örenciler için soru desteklerini artrdklarn belirten Bakan Selçuk, Daha önce ayda bir örnek soru kitapç yaynlyorduk. Uzaktan eitim döneminde bu destei ayda ikiye çkardk. Bu süreçte fedakarca çalan Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve çalma arkadalarna ükranlarm sunuyorum. ifadelerini kulland.

Soru Destek Paketine, MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün http://odsgm.meb.gov.tr uzantl internet adresinden eriilebiliyor.

Ana Sayfaya Git