MEB, matematik seferberliği başlatıyor

Bakanlık, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak proje için harekete geçti.

Haberler 03.03.2022 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), TÜBTAK ve üniversiteler i birliinde, matematik dersinin örenimini günlük yaam becerilerine uyarlayarak hem örenimini kolaylatracak hem de örencilerin bu dersi küçük yatan itibaren sevmelerini salayacak proje için harekete geçti.

Bakanlk, Türkçe, yabanc dil ve matematik dersinde kalc örenmeyi desteklemek üzere pek çok yenilii hayata geçirecek.

Bu kapsamda müfredatta uzun ders saatleri verilmesine karn örencilere yabanc dilde okuma, anlama, dinleme ve yazma olmak üzere 4 temel becerinin öretilmesi konusundaki eksikliklerin giderilerek yeni öretim tekniklerinin gelitirilmesi ve bu derse yeni dinamikler kazandrmak için çalmalara baland.

Benzer ekilde Türkçenin öretimi ve okuma kültürünün gelitirilmesi konusunda da yeni çalmalar hz kazand. Bakanlk, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesini tamamlarken, bunun devamnda kütüphanelerde yürütülecek etkinliklerle örencilere okuma alkanlnn kazandrlmas ve kelime daarcklarnn gelitirilmesi konusunda da planlamalarn tamamlad.

- Örencilere matematii sevdirmeyi hedefliyoruz

Bakanlk bu iki dersin yannda matematik derslerini de keyifli hale getirecek ve örenmeyi kolaylatracak yeni bir proje hazrlnda son aamaya geldi.

TÜBTAK ve üniversiteler ile ortak yürütülecek projede matematiin soyut bir ders olmaktan çkarlmas ve günlük yaam becerilerine uyarlanarak kalc ve severek örenilmenin salanmas amaçlanyor.

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, konuya ilikin yapt deerlendirmede, unlar kaydetti:

Matematikteki örenme yaklamn deitireceiz. Yeni yaklamla örencilerimizin matematii severek örenmelerini ve yaama uyarlamalarn hedefliyoruz. Örencilerimiz, projelerini gelitirecek, alacaklar geri dönütlerle projeyi sürekli gelitirecek ve böylece sürekli bir örenme salanacak. Bizim matematik dersindeki yaklammz, örencileri soyut bilgi ynndan kurtarp o bilgileri hayatta pratik eylere dönütürerek kalc örenmelerini salamak. 21. yüzyl becerileri denildiinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boulmadan örencilerimize bilgi okuryazarln öreterek daha çok üretmelerini salamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli örencilerin üstesinden gelebilecei zorlu bir ders olmaktan çksn, tüm örencilerin keyifle, günlük yaamla badatrlabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz.

Bakan Özer, matematik seferberlii kapsamnda TÜBTAK ve üniversiteler ile ortak çalmalar yürüteceklerini belirterek, TÜBTAK ile i birlii protokolünde son aamaya geldiklerini, UNICEFle de yeni bir proje için çaltklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git