MEB, meslek ders kitaplarını da ilk kez "ücretsiz kitap" kapsamına aldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde, eğitim programlarının sektörün reel ihtiyaçlarına göre güncellenmesinin ardından meslek ders kitaplarının da ilk kez ücretsiz kitap kapsamına alındığını bildirdi.

Haberler 09.09.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, 47 alan ve 105 dalda eitim veren 3 bin 156 meslek lisesinin bulunduunu söyledi.

Özer, Bu liselerde okuyan 9. snf örencilerinin meslek ders kitaplar da artk ücretsiz olarak baslarak okullarn açl ile birlikte masalarndaki yerini ald. Böylece mesleki ve teknik eitimde, eitim programlarnn sektörün reel ihtiyaçlarna göre güncellenmesinin ardndan meslek ders kitaplarn da ilk kez ücretsiz kitap kapsamna alm bulunuyoruz. ifadesini kulland.

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde eitim yaplan 9. snflarda, 47 alanda kullanlacak 87 farkl meslek dersine ait 1 milyon 680 bin 92 kitabn hazrlanarak okullara ücretsiz datldn belirten Özer, öyle devam etti:

Ders kitaplarnn hazrlanmasna, alannda uzman geni bir eitim kadrosu ile Nisan 2020de baland ve deerler eitimi de göz önüne alnarak, içerikler örencilerin daha fazla ve daha nitelikli uygulama yapmasn salayacak ekilde hazrland. Ulusal bazda tüm örencilere sunulan içeriklerin, bilgiyi üreten, günlük hayatta kullanabilen, problem çözebilen, eletirel düünen, giriimci, kararl, iletiim becerilerine sahip, empati yapabilen, topluma ve kültüre katk salayan, üretimin her kademesinde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman gücü yetitirmeyi salamas hedefimiz olmaldr.

Kitaplara karekod uygulamas

Bakan Özer, meslek ders kitaplarna ilikin bir yenilii de paylat.

Ders kitaplarnda yer alan uygulamalarn anlalmasn kolaylatrmak ve pekitirilmesi için animasyon ve videolar, kitaplara karekod uygulamas ile ilikilendirilmitir. diyen Özer, örencilerin yapaca uygulamaya ait karekodu okutarak, ie ait videoyu tekrar tekrar seyredebileceklerini, sonra uygulama aamasna geçebileceklerini kaydetti.

Örencilerin ve öretmenlerin, hazrlanan 87 adet 9. snf meslek dersi kitaplarna, dijital olarak http://meslek.eba.gov.tr ve http://eba.gov.tr adreslerinden ulaabileceini aktaran Özer, ayrca 10. snflara ait 228 adet ders kitabnn da dijital olarak http://meslek.eba.gov.tr adresinden temin edilebileceini belirtti.

Özer, 11. ve 12. snf alan dersleri ile seçmeli dersler ve sertifika ders kitaplarnn ise hazrlanmaya devam ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git