MEB "milli otomobil" için tasarım yarışması düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Bir Düşün Sen" adlı yarışmada, aralarında milli otomobilin de bulunduğu milli ulaşım teknolojilerine yönelik tasarımlar yarışacak.

Haberler 27.03.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), ortaokul örencileri arasnda Bir Düün Sen adl milli ulam teknolojilerine yönelik tasarm yarmas düzenlendi.

MEB Temel Eitim Genel Müdürlüünce düzenlenen yarmada, örencilerin milli otomobil, milli kara toplu tama ulam arac, milli rayl tama ulam arac, milli hava ulam arac, milli deniz ulam arac tasarmlar yaracak.

Yarmada, örencilerden yaadklar bölgedeki ulam sorunlarna çözüm getiren, var olan veya olmayan alternatif ulam araçlar ve sistemleri ile toplu tamaya yeni bak açs gelitiren milli ulam teknolojilerine yönelik bir tasarm çizmeleri ve ayrca tasarmlarn marka, logo ve slogan ile ifade etmeleri gerekiyor.

MLL OTOMOBL TASARIMI

Yarma kapsamnda, her ilden be kategoride ilk üçe giren eserler Temel Eitim Genel Müdürlüüne gönderilecek.

Seçici kurul tarafndan sergilenmeye deer görülen 100 eserin sahibi örenciler ve danman öretmenleri mays aynda Ankaraya davet edilerek Türkiye Sergisi düzenlenecek. Ayrca sergilenen 100 eser katalog halinde baslacak.

Sergi kapsamnda, seçici kurul tarafndan belirlenen en fazla 100 örenci ile danman öretmenleri iki gün sürecek Türkiye Sergisine davet edilecek, her bir örenciye ve danman öretmenine katlm sertifikas ve çeitli hediyeler verilecek.

Ana Sayfaya Git