MEB mülakat savunması!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Eğitim kurumlarına yönetici olarak atananların mülakat sonuçlarının toplu olarak yayımlanmamasının şaibe şüphesini pekiştirdiği’ yönündeki iddialarla ilgili yapılan açıklamada, “Mülakat sonuçları kişisel verilerin gizliliği nedeni ile 5 Ağustos'ta adaylar kişisel verilerini girerek açıklandı. Sonuç açıklama, Türkiye’deki 64 ilde aynı şekilde gerçekleştiriliyor” denildi.

Haberler 08.08.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü, baz basn yayn organlar ve sosyal medya hesaplarndan Diyarbakrda 2019 yl eitim kurumlarna ilk defa yönetici olarak atanacaklara yönelik yaplan mülakat snav sonuçlarnn toplu olarak yaymlanmamasnn aibe üphesini pekitirdii, bu durumun müdürlüe olan güveni zedeledii ve bu yanltan dönülmesi yönünde bir beklenti olutuu eklinde ibarelere yer verildii kaydedildi.

K BLGLERNN KORUNMASI

Açklamada, Kamuoyunda kurumumuz ile ilgili olumsuz bir alg oluturma gayreti görülmütür. limizdeki eitim kurumlarna yönetici olarak atanmak üzere yazl snava girerek baarl olanlar arasndan mülakata girmek üzere bavuru yapan ve bavurular Bakanlmzca onaylanan bin 160 öretmenimiz, 18-31 Temmuz 2019 tarihleri arasnda müdürlüümüzce kurulan 3 komisyon marifetiyle mülakata alnm ve mülakat sonuçlar, konuyla ilgili i takvimi dorultusunda 5 Austos 2019 tarihinde müdürlüümüze ait web sayfasndan ilgililerin eriimine açlmtr. Bakanlmz tarafndan yaplan yönetmelik deiiklii ile mülakat uygulamasnn hayata geçtii tarihten itibaren yaplan tüm mülakat sonuçlar, kiisel verilerin korunmas, kiisel verileri yayma suçu olumamas ve kiisel verilerin ele geçirilmesinin önüne geçilebilmesi adna, sadece ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralar ve destekleyici bilgilerini girmek suretiyle ulaabilecekleri ekilde açklanmtr.

TOPLU AçIKLAMA YAPILMIYOR

Müdürlüümüze ait web sayfasnn incelenmesi halinde 2015 ylndan itibaren uygulamann bu ekilde sürdürüldüü görülecektir. Ayrca ülkemiz genelinde mülakatlara ilikin sonuçlar stanbul, Ankara, zmir, Bursa, Antalya, Mersin, Kayseri, Malatyann da aralarnda bulunduu 64 ilde müdürlüümüzce yapld gibi kiisel olarak ulalabilecek ekilde açklanm olup, sadece ilimizde böyle bir uygulama varm gibi olayn kamuoyuna yanstlmas ve 2015 ylndan itibaren ayn ekilde devam eden sonuç açklama sisteminin bu yl aibe üphesi dourduunun iddia edilmesi manidar bulunmutur ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git