MEB o teklife karşı çıktı!

Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Haberler 12.08.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn 31 Austosta açlp açlmayaca merak konusu. Milli Eitim Bakanl yetkilileri, Salk Bakanl ve Toplum ve Salgn Bilimleri Kurulu ile bir araya geldi.Toplantda okullarn açlmas ile ilgili 5 formül öne çkt. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da kabine toplantsnda bir sunum yapt.

Okullar 31 Austosta açlacak m? Merak edilen o sorunun yant için dün Salk Bakanlnda çok önemli bir toplant yapld. Salkçlar ve eitimciler bir araya geldi. Ve o toplantda okullarn açlmasna ilikin formüller ele alnd. CNN TÜRKten Duygu Ayaz Bayramn haberine göre; Salk Bakanlnda gerçekletirirken toplant 2 saat sürdü. Toplantda okullarn açlma formülleri tartld. 5 model üzerinde duruldu.

Modellerden biri okullarn tüm kademelerde tam zamanl açlmas.

kinci model tüm okullarn tam zamanl kapal olmas uzaktan eitimin sürmesi.

3. Model ise, hibrit modeli yani yar zamanl okul ve uzaktan eitimin bir arada olmas.

4. Model ise ehir bazl açlma yani virüsün etkisinin az olduu il ya da ilçelerde okullarn açlmas.

5. Model ise aamal geçi...

Aamal geçi modeli ise, kurul üyelerinin önerisi anasnf bir, ikinci snflarn okula balamas. Durum deerlendirmesi yaplp ardndan dier snflara kademeli olarak geçilmesi.lk olarak bu ya grubunun okula balama sebebi ise, yaplan aratrmaya göre bu ya grubunda virüsün bulama orannn düük olmas sadece evden bulama riskinin bulunmas.

EHR BAZLI AçILSIN

4. Ve 5. Model yani ehir bazl açlma ve aamal geçi bilim kurulu üyeleri tarafndan önerildi. Ancak milli eitim bakanl yetkilileri, ehir bazl okullarn açlmasna scak bakmyor. Bu durumun eitimde frsat eitlii ne aykr olduu gerekçesi ile mevcut artlarda da bilim kurulu tavsiyesi olarak kademeli geçi formülü öne çkt.Yaplan toplant sonras tespit ve önerilerin yer ald raporlar salk bakan ve milli eitim bakanna sunulacak. Bakanlar da Cumhurbakan Erdoana aktaracak ve okullarn açlp açlmayaca ve hangi model ile açlacana nihai karar verilecek.

Betepede toplanan Cumhurbakanl Kabinesi toplantsnda Salk Bakan Fahrettin Koca ile Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, salgnn seyriyle ilgili Türkiyedeki son durum, okullarda alnan tedbirler ve yaplan çalmalar hakknda kabineye detayl bir bilgilendirme yapt.

TAKVM BÖYLE AçIKLANMITI

MEB, 2020-2021 Eitim Öretim Yl çalma takvimini 81 ile gönderdii genelgeyle duyurmutu. Buna göre, eitim ve öretim ylnn birinci dönemi 31 Austos 2020 Pazartesi günü balayacak. Okul öncesi eitim ile ilkokul 1inci snfa balayacak örenciler için 31 Austos-4 Eylül 2020 arasnda uyum eitimleri gerçekletirilecek.Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasm 2020de yaplacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Yaryl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü balayacak 5 ubat 2021 Cuma günü sona erecek.

BAKAN TWTTERDAN UYARDI!

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, corona virüs önlemleriyle ilgili uyarda bulundu. Bakan Selçuk, Darya adm atan herkes, 18 milyon örencinin sorumluluunu omzunda hissetmek zorunda dedi.Bakan Selçuk, Twitterdan paylat mesajnda Okullar açlmasn. demek; maskesiz sokaa çkmak, mesafesiz yaamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Darya adm atan herkes, 18 milyon örencinin sorumluluunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git