MEB, "öğretmenlik uygulaması" bilgilerini arşivleyecek

Sisteme 2016-2017 güz döneminden itibaren dahil olmayanların öğretmenlik uygulaması dersi tamamlanmamış sayılacak ve öğretmen atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Haberler 30.01.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), bakanla bal eitim kurumlarnda öretmenlik uygulamas derslerini alan eitim fakültesi örencileri ve pedagojik formasyon eitimi alan örenciler ile bunlarn danman öretmen ve öretim elemanlarna ait devamszlk, ders notu ve eitimlerine ilikin tüm bilgiler Uygulama Örencisi Deerlendirme Sistemi ile arivlenecek.

MEB yetkililerinden alnan bilgiye göre, bakanla bal eitim kurumlarnda gerçekletirilen öretmenlik uygulama derslerinin etkili ve verimli ekilde yürütülebilmesi, uygulama örencilerinin aktif katlmnn salanmas ve sürecin kontrol edilebilirlii için MEBBS üzerinden Uygulama Örencisi Deerlendirme Sistemi uygulamaya açld.

Uygulama ile bakanla bal eitim kurumlarnda öretmenlik uygulamas dersi alan eitim fakültesi son snf örencileri ve pedagojik formasyon eitimi alan örenciler ile formasyon eitimi veren danman öretmen ve danman öretim elemanlarnn devamszlk, ders notu bilgileri ve uygulama süreçleri kontrol edilecek.

Eitim fakültelerinin son snfnda okuyan ve pedagojik formasyon dersine katlan uygulama örencilerinin notlar artk evrak üzerinden deil, Uygulama Örencisi Deerlendirme Sistemi üzerinden deerlendirilerek üniversitelere gönderilecek.

Uygulama Örencisi Deerlendirme Sistemine 2016-2017 güz döneminden itibaren dahil olmayanlarn öretmenlik uygulamas dersi tamamlanmam saylacak ve öretmen atamalar gerçekletirilmeyecek.

- Sistemle ilgili il müdürlüklerine ve YÖKe yaz gönderildi

Sistemin uygulanmas ve pedagojik formasyon eitim bilgilerinin kaydedilmesi için MEB Öretmen Yetitirme Genel Müdürlüünce eitim fakülteleri, Yükseköretim Kurulu ve illerin milli eitim müdürlüklerine uygulamaya ilikin yaz gönderildi.

l milli eitim müdürlüklerinin eitim fakülteleriyle ortak yürütülen öretmenlik uygulamas dersleriyle ilgili uygulamalar, artk il müdürlüklerince kontrol edilecek.

Uygulama yaplacak kurumlar ile hangi kuruma kaç örenci gönderilecei il milli eitim müdürlüü uygulama koordinatörünce belirlenecek. l milli eitim müdürlükleri, uygulama derslerinin sadece belirli kurumlara ylmamas için gerekli tedbirleri alarak uygulamalarn farkl kurumlarda gerçekletirilmesini salayacak.

Uygulama dersi alan örenciler, öretmenlik uygulamalar plannda belirtilen çalmalar uygulama öretim elemannn ve uygulama öretmeninin gözetim ve rehberliinde yerine getirecek.

- Öretmene en fazla 6, öretim elemanna en fazla 15 örenci

l müdürlükleri eitim kurumlarnn ve uygulama örencisi kontenjanlarnn öretmenlik alanlar itibaryla dengeli dalmnn salanmasna dikkat edecek. Buna göre, pedagojik formasyon uygulama dersinde her bir danman öretmene en fazla 6 örenci, danman öretim elemanna ise en fazla 15 örenci verilecek.

Uygulama örencilerine eitim fakültesinde danmanlk yapan öretim elemanna ilikin bilgiler, il uygulama koordinatörünce MEBBSe kaydedilecek.

Yeni sistemle devamszlk yapan örencilere kald notu verilerek, not MEBBSe iletilecek. Uygulama örencisi deerlendirme formu, öretmen ve uygulama öretim elemannca MEBBSe kaydedilip onaylandktan sonra eitim kurumlarna verilerek, üniversitelere gönderilecek.

Uygulama Örencisi Deerlendirme Sistemi, il uygulama koordinatörü, uygulama kurum müdürü, uygulama öretim eleman, uygulama öretmeninin ayr ayr girecei veriler ile sürdürülecek ve üniversiteler de bu veriler nda ilem yapacak.

Ana Sayfaya Git